Türkiye sınırında Bulgar askeri olmayacak

6 Ocak 2015 Salı |

Bulgaristan İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov'un, bakanlığının Bulgaristan-Türkiye sınırını korumakta yetersiz kaldığını belirterek ordu birliklerinden yardım talep etmesinin ardından Savunma Bakanı Nikolay Nençev, ordu mensuplarının sınır koruma görevi yapması için yasal zeminin bulunmadığını sadece lojistik destek verebileceğini duyurdu.
Nikolay Nençev, ordu birliklerinin Bulgar-Türk sınırını korumak amacıyla İçişleri Bakanlığı'na bağlı sınır polislerine katılabilmesi için yasal gerekçelerin oluşmadığını belirtti.

Nençev, Savunma Bakanlığı'nın sınırın korunması yönünde sadece lojistik destek vermeye hazır olduğunu ifade ederek, sınır devriyelerinin sevkiyatının orduya ait askeri araçlarla yapılabileceğini kaydetti.

Sevkiyatın gerçekleştirileceği askeri araçların, ülkenin iç kesimlerinden getirilebileceğine işaret eden Nençev, ordunun buna imkanı olduğunu vurguladı.

Nençev, sınır bölgesinde bulunan ve şu anda ordu tarafından kullanılmayan eski kışlaların gerektiğinde sığınmacı merkezlerine dönüştürülebileceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Veselin Vuçkov, en çok okunan gazetelerden biri olan "Trud" için iki gün önce yazdığı makalede, "Sınırdaki durum o kadar ağır ki İçişleri Bakanlığı tek başına üstesinden gelemiyor" ifadesini kullanarak ordudan yardım talep etmişti.
Al Jazeera