Bulgaristan pazarı önem kazandı

20 Şubat 2015 Cuma |

Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen turizm fuarında temaslarda bulunan Alanya Tanıtma Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Dahaoğlu, bu fuarda Alanya’nın ilk kez tanıtıldığını söyleyerek Türkiye standının ise geçen yıla oranla 2 katına çıkarıldığını ve 200 metrekare alanda tanıtım çalışması yapıldığını ifade etti.
 
Bulgaristan pazarının son yıllarda daha fazla önem kazandığına işaret eden Dahaoğlu, 6 milyon nüfusa sahip Bulgaristan’dan 1 milyon 600 bin kişinin geçen sene Türkiye sınırından giriş yaptığını, bu ziyaretçilerden 300 bin kişinin 5 gün ve üzerinde konaklama yaptığını vurguladı.
 
Fuarın ilk gününde Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe ve Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cemal Tekkanat, Bulgaristan Turizm Bakanı Nikolina Angelkova’yı Türkiye standında ağırladığını aktaran Dahaoğlu, Angelkova’nın Türkiye’deki gelişmeler hakkında bilgi aldığını bildirdi. 
 
Dahaoğlu, “Büyükelçi Gökçe ve Müşavir Tekkanat ALTAV’ın çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca Müşavir Tekkanat’ın organize ettiği Türkiye standı, görsel sunumlar, sanatsal aktiviteler ve ikramlarla Bulgarların büyük beğenisini kazandı. Türkiye standında Ege Bölgesi’ni olduğu gibi Alanya’yı da ön plana çıkaran Müşavir Tekkanat, önümüzdeki günlerde Bulgar basın mensuplarını tanıtım için Alanya’ya yönlendirecek” dedi. 
 
Dahaoğlu, fuarda genelde iyimser bir havanın egemen olduğunu ifade ederek, Corendon Airlines ve Bulgaria Air ile charter uçuşlarının bu pazarda tur operatörlerinin elini güçlendirdiğini ve yüzde 10 civarında artış hedeflediklerini söyledi.

Bulgar tatilcilerin mesafe anlamında daha yakın ve ekonomik olmasından dolayı kendi araçlarıyla ve otobüslerle çoğu zaman Ege Bölgesi’ni tercih ettiklerini belirten Dahaoğlu, “Bu sebepten dolayı bu bölgeden birçok otel Sofya Turizm Fuarı’na katılım gösteriyor. Antalya kıyılarını yeni keşfetmeye başlayan Bulgarlar aynı zamanda tatil ve eğlence düşkünü olarak dikkat çekiyor. MC Hotel, Club Alantur, Annabella, Litore, Sirius, Club Paradiso, Aydınbey, Eftalia, Aska, Azura Delux isimli Alanya bölgesi otelleri de fuarda stant açarak Alanya tanıtımına çok önemli katkı sağladılar” diye konuştu.