Borisov ve Erdoğan telefon görüşmesinde ihraacatı onayladı

27 Mart 2015 Cuma |

Başbakan Boyko Borisov ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan telefon görüşmesinde, Bulgaristan'dan Türkiye'ye canlı hayvan ihracaatı yapılması mutabakatı onayladındı.

Bulgaristan Tarım ve Gıda Bakanı Desislava Taneva Türk mevkidaşı ile yapılan  iklili  ve nezaret edilen teknik içerikli görüşmelerin ardından Türk tarafı ile hayvansal ve diğer bazı ürünlerin ihracatı imkanları ile pazara ilişkin  konularda görüş teatisinde bulunduklarını ve mutabakata varılarak Türk pazarının bu ürün grupları için Bulgar üreticilere açılacağını ifade etti.

İki bakanın görüşmesinin ardından Başbakan Boyko Borisov ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir telefon görüşmesi yapıldı. Borisov ve Erdoğan, Bulgaristan'dan Türkiye'ye canlı hayvan ihracaatı yapılması mutabakatını onayladı.

'ALTIN GÖL' UYGULAMADAN KALKIYOR

Desislava Taneva, sınırdaki dezenfekte ünitelerinin karşılklı olarak kaldırılacağını ve veterinerlerce ihtiyaç duyulması ve mutabık kalınması halinde yeniden açılabileceğini belirterek, transit olarak Bulgaristanı geçecek meyve sebze  yüklü araçların işlemlerinin, AB normları çerçevesinde,  olabildiğince kolaylaştırılarak sürecin hızlandırılmasının Bulgar makamlarınca  taahhüt edildiğini kaydetti.


Taneva, uzun bir aradan sonra Bulgar üretici ve ihracatçıları için Türk pazarının yeniden açılabileceğini düşündüğünü ifade etti. 

Ajans Bg