Filibe Başkonsolosu Aktaş: Hasköy Belediyesi'ne ''baskı yapıldığı'' iddiası gerçek dışıdır

26 Mart 2015 Perşembe |

Türkiye'nn Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, konsolosluğun Hasköy'deki (Haskovo) bir parkın ismi konusunda yerel makamlara baskı yaptığı iddialarının doğruyu yansıtmadiğını belirtti.

Trud Gazetesi tarafından yayınlanan, ardından da Cihan Haber Ajansı tarafından Türkçe olarak sunulan haberdeki iddialar hakkında Başkonsolos Aktaş, şu açıklamayı yaptı:

''25-26 Mart 2015 tarihlerinde gazetenizde ve bazı basın-yayın organlarında ''Türkiye Hasköy'deki bir parka ''Ermeniler'' ismi verilmemesi için baskı yapıyor'' başlıklı haberdeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Hasköy Belediyesi'nin resmi web sitesinde duyurulduğu üzere, Hasköy'deki bir parka isim verilmesi, tabiatıyla Hasköy halkının seçtiği Belediye Meclisi'nin takdiridir. Ancak basına yansıdığı üzere, bu karara gerekçe olarak, Türkiye'yi ilgilendiren 1915 olayları hakkında gerçek dışı ve tek yanlı iddiaların gösterilmesi kabul edilemez bulunmaktadır.  Bu nedenle, Hasköy Belediye Meclisi'nin, üçüncü taraf olarak, dost ve komşu ülke Türkiye aleyhine bir karar almamasını umut ediyoruz.

Hasköy Belediyesi'ne ''baskı yapıldığı'' ve Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu'nun yerel makamların kararlarına müdahalede bulunduğu iddiası tamamen dayanaksız, gerçek dışı, kamuoyunu yanlış yönlendirici ve üzüntü vericidir.

Diğer taraftan, yerel makamların Türkiye-Bulgarstan ikili ilişkilerine yansımaları olabilecek teşebbüsler hakkında Türkiye Cumhuriyeti konsolosluk temsilcilerinin girişimlerde bulunmaları ve ortaya çıkabilecek sorunlara dikkat çekmeleri görevleri arasındadır.

Türkiye Cumhuriyeti Filibe Başkonsolosluğu, dost, müttefik ve komşu ülke Bulgaristan'la ikili ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla olağan ve dostane faaliyetlerine devam etmektedir.''

Ajans Bg