Dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisinden Kur'an ziyafeti

29 Nisan 2015 Çarşamba |

Dünya güzel Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Bulgaristan'da Kur'an ziyafeti verdi.
Bulgaristan Başmüftülüğü'nün hayata geçirdiği "Birlikte Yaşama Modeli Hz. Muhammed" programı çerçevesinde Türk ve Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Kırcaali yakınlarındaki Makas Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte Kur'an tilaveti sunan Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu, yüzlerce Kırcaaliliye ilahiler okudu.
Güneşdoğdu, burada yaptığı konuşmada, "Cenab-ı Hak, sizleri buralarda daim eylesin inşallah. Avrupa'nın kapısında siz bizim medari iftiharımızsınız. Burada bizlerin temsilcilerisiniz. Sizlerin milli ve manevi değerlerimize sahip olarak, onları koruyarak varlığı çok önemli" dedi.


Programa katılan Bulgaristan Diyaneti Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, Bulgaristan'daki Müslüman gençlerin dini eğitimlerine dikkati çekti.
Anne ve babalara seslenen Başmüftü Mustafa Aliş Hacı, gençlerin ülkedeki ilahiyat liselerinde ve Yüksek İslam Enstitüsü'nde eğitim almalarının önemine vurgu yaptı.
Başmüftü Haci, "Eğer çocuklarınız idareci ve önder olmasını istiyorsanız adresiniz din ağırlıklı eğitim veren okullar olmalıdır. Bu bölgede Kur'an-ı Kerim'in tekrar güzel okunmasını arzuluyorsanız çocuklarınızı ilahiyat liselerine ve İslam Enstitüsü'ne yazdırın" dedi.
Hacı, Bulgaristan genelinde görev yapacak imam olmadığı için 230 caminin kapalı olduğunu belirterek, kendi hocalarını kendilerinin yetiştirmeleri gerektiğini söyledi.
Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun Kur'an ziyafetine Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş, Gümülcine S. Müftüsü İbrahim Şerif'in yanı sıra milletvekilleri, belediye başkanları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
AA