Kırcaalili Gürsel Dönmez Bursa’dan Milletvekili Adayı Oldu

8 Nisan 2015 Çarşamba |

01.07.1964 Kırcaali doğumlu. Ailesi, Bulgaristan’dan Bursa’ya 1969 yılında göç etti. Dost ve akraba çevresinin çok büyük kısmı Bursa’da yaşıyor.
Evli. Eşi, tezhip sanatçısı. Çok iyi derecede Almanca ve iyi derecede İngilizce bilir. Eski gazeteci, dergi yayıncısı, bilim adamı, edebiyatçı ve çok sayıda sivil toplum teşkilatında çalışan bir aktivist. Yayınlanmış bilimsel makaleleri ve kitapları var. Siyaset Bilimi, Sosyoloji, Ekonomi, Tarih, Kültür, Felsefe ve Edebiyat alanlarında okur, yazar ve düşünür. Fırsat buldukça, hobi olarak resim yapar. Yüzmeyi sever.
Sakarya-Arifiye Öğretmen Lisesi (1982) ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1986) mezunu. 1987’de Viyana’ya gitti. Viyana Ekonomi Üniversitesi’nde yüksek lisans ve bir süre özel sektörde yöneticilik yaptı.
1993-98 arası Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Genel Sosyoloji ve Metodoloji Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. 28 Şubat sürecinde malum sebeplerden dolayı istifa etti. Bu esnada Viyana Ekonomi Üniversitesi Felsefe ve İktisat Sosyolojisi Enstitüleri’nde başladığı doktorasını 1999’da tamamladı.
Yeni Şafak gazetesinin kuruluş döneminde Abdullah Gürsel imzasıyla dış politika konularında köşe yazıları yazdı. Dergilerde, denemeler ve şiirler yayınladı. 2001-2009 arasında Almanca, Türkçe ve İngilizce makaleler yayınlayan Euro Agenda – Avrupa Günlüğü dergisinin yayıncılığını ve editörlük görevini yürüttü. Hayatının yaklaşık 20 yılı Viyana’da geçti.
2009-2015 arasında Başbakanlık bürokratı olarak, Balkanlar ve Yurtdışı Türkler konularında üst düzey diplomatik görevler yürüttü. 2015 Şubat ayında, AK Parti Bursa Milletvekili Aday Adayı oldu.