Ümmügül Sali, Bulgaristan adına Nemrut'a çıktı

21 Mayıs 2015 Perşembe |

Adıyaman'da, "Rotary Engellilerle Zirvede, Nemrut'a Tırmanıyoruz Projesi" kapsamında Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen engelliler, Nemrut Dağı'na çıktı.

Adıyaman Nemrut Rotary Kulübünce gelenekselleştirilen etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, ABD, Almanya, Meksika, Brezilya, Paraguay, Japonya, Avustralya, Hindistan, Kore ve Yeni Zelanda'dan engelliler, 2 bin 206 metre yüksekliğindeki Nemrut Dağı'nı gezdi.

BULGARİSTAN’DAN ÜMMÜGÜL VE HRİSTO KATILDI
Ümmügül Sali
Festivale, Bulgaristan’dan Sofya Sanat Akademisi dördüncü sınıf öğrencisi Ümmügül Sali ve Filibe Tsanko Lavrenov Sanat Okulu öğrencisi Hristo Petrov Bulgar-Türk Kadınlar Dayanışma ve Dostluk Derneği  (BUTKADD) Filibe şubesinin desteğiyle katıldı. 
Bulgaristan’ı temsil eden konuşma ve işitme engelli iki genç, 2 bin 150 metre yükseklikte diğer ülke temsilcileriyle birlikte kendilerinin çizdiği resimleri sergiledi. 


ÜMMÜGÜL SALİ: ‘EN MUTLU YAŞ GÜNÜM’
Festival kapsamında yer alan Urfa gezisi sırasında Sofya Sanat Akademisi dördüncü sınıf öğrencisi  Ümmügül Sali’nin doğum günü olduğunu öğrenen organizatörler, Sali’ye doğum günü pastası hazırladı. Kendisine yapılan doğum günü hediyesi karşısında heyecanlanan Sali ‘’ Bu benim en mutlu  yaş günüm” dedi. 

NEMRUT DAĞI’NA JANDRMANIN YARDIMIYLA ÇIKTILAR
Engelliler, soğuk hava koşulların yaşandığı dağın zirvesine jandarma ve vatandaşların yardımıyla çıkarıldı. Devasa heykelleri ilk kez görmenin mutluluğunu yaşayan engelliler, hatıra fotoğrafları çektirdi.
 Rotary Kulübü 2430. Bölge Federasyonu Başkanı Korhan Atilla, sağlıklı insanların zor tırmandığı Nemrut Dağı'na engellileri çıkararak sıra dışı bir olay gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu yıl 15. kez düzenledikleri etkinliğe uluslararası boyut kazandırarak dünyanın çeşitli ülkelerinden engellilerin katıldığını ifade eden Atilla, etkinliğe engellilerle birlikte 200 kişinin katıldığını kaydetti.
Adıyaman Nemrut Rotary Kulübü Dönem Başkanı Ferit Binzet ise engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.
Bedensel engelli Zekeriya Ünal da Nemrut Dağı'na ilk kez çıktığını, çok mutlu olduğunu söyledi.

Ajans Bg