Büyükelçi Gökçe, “Hacet Bayramı” etkinliğine katıldı

28 Temmuz 2015 Salı |



Sofya Büyükelçisi Süleyman Gökçe, beraberindeki Filibe Başkonsolosu Alper Aktaş’la, Gabrovo Vilayeti’nin Selvi (Sevliovo) İlçesi’ne bağlı Ryahovtsite Köyü’ndeki Gazi Baba Tekkesi’nde “Hacet Bayramı” etkinliğine katıldı.
Ryahovtsite Köyü’nde her yıl Ramazan Bayramı’nın ardından düzenlenen “Hacet Bayramı”, 1856 Kırım Savaşı’nda yaralanan Selvili Gazi Baba’nın Kırım’dan dönüşünde bir Hıristiyan Bulgar köylü tarafından Ryahovtsite yakınlarında tedavi edildiği, Gazi Baba’nın iyileştiğinde kendisini tedavi eden bu kişiyle birlikte Köy’e yerleştiği, Gazi Baba’nın burada hastalara şifa dağıttığı ve türbesinin köyde olduğu inancına dayanmaktadır.
Geleneksel “Hacet Bayramı” kutlamalarına her yıl Bulgaristan’ın çeşitli bölgelerinden çok sayıda konuk katıldı.
“Hacet Bayramı” etkinliklerinde, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkanı Lütvi Mestan, Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Hacı, HÖH Milletvekilleri, Bölge Müftüleri ve yerel makamlar ile Selvi Belediye Başkanı İvan İvanov, bin kadar soydaşımız katılmıştır.
Etkinlik programı kapsamında Başmüftü Hacı ve Bölge Müftüleri tarafından dua ve mersiye okunmuş, daha sonra Başmüftü Hacı, Büyükelçi Gökçe ve HÖH Genel Başkanı Mestan tarafından selamlama konuşmaları yapılmış, katılımcılar tarafından sağlanan adak kurbanların sunulduğu toplu öğle yemeği düzenlendi.
“Hacet Bayramı” etkinliğinin ardından Büyükelçi Gökçe ve HÖH Genel Başkanı Mestan, beraberlerindeki heyetle, Gazi Malkoçoğlu’nun türbesini ziyaret ettti.

Ajans Bg