Sultaniye'den Bulgaristan'a üzüm yaprağı ihracatı

12 Ağustos 2015 Çarşamba |

Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, Sultaniye üzüm bağlarından toplanan taze bağ yapraklarının ince tüysüz ve doğal ekşili olması bakımından yurt içinde ve dışında haklı bir yer edindiğini belirterek, son yıllarda Avrupa ve Arap ülkelerine ihracatlarının arttığını söyledi.

Sarıgöl’de işletmelerle birlikte evlerde de salamura yaprağı hazırlanarak pazarlandığını kaydeden Başkan Ülgen, "Sarıgöl’de taze yaprak alımlarının bu yıl kilosu 1 TL’den aşağıya düşmedi. Yaprak aynı zamanda ailelerin gelir kapısı olması nedeniyle aile bütçelerine de katkı sağlamaktadır. Sarıgöl salamura yaprakları rakipsiz olması nedeniyle çeşitli il ve ilçelerden ailelere yaprak siparişleri verilmektedir’’ dedi.

Sarıgöl’den iki TIR ile yılın ilk taze salamuralık asma yaprağı ihraç ettiklerini kaydeden İşletme Sahibi Zekeriya Eryılmaz, "Şirketimiz, bu yıl Arap ülkelerine iki TIR salamura bağ yaprağı göndererek, yaprak ihracatına başladı.

Bu yıl 20 TIR yaprak ihraç etmeyi planlıyoruz. Özellikle Bulgaristan ve Arap ülkeleri önemli müşterilerimiz haline geldi. Salamura taze bağ yaprağı ihracatı Şubat ve Mart aylarına kadar devam edecek’’diye konuştu.