AK Parti eski milletvekili İbrahim Köşdere Filibe Havaalanı’nı satın almak istiyor

26 Kasım 2015 Perşembe |

Filibe’de gerçekleştirilen bir ekonomi forumuna katılan AK Parti eski milletvekili, iş adamı İbrahim Köşdere, Filibe Havaalanı’nın işletimek istediklerini söyledi.
Köşdere, ünümüzdeki yılın Ocak ayında Ulaştırma Bakanlığı tarafından ihaleye çıkarılması beklenen Filibe Havaalanı’nı ‘Kğşdere Grup’ olarak işletmek istediklerini belirtti.
Filibe Havaalanı
Bulgaristan'ın en büyük ikinci şehri Filibe'de yer alan bir havalimanıdır. Genellikle Filibe-Asenovgrad ana karayolu üzerinde, şehirden 12 km güneydoğusunda yer alan küçük bir köyden esinlenerek Filibe Krumovo Havalimanı olarak anılmaktadır. Ünlü kayak merkezleri Bansko ve Pamporovo'nun yakınında yer alması nedeniyle, kış sezonunda faaliyet göstermektedir. Trafiğin çoğunluğunu İngiltere, İrlanda ve Rusya'dan gelen charterlar oluşturmaktadır. Havalimanı, aynı zamanda acil durumlarda önemli bir rol oynar ve bazen yaklaşık 150 km veya Trakiya otoyolundan 1.5 saat mesafedeki Sofya Havalimanının alternatifi olarak kullanılmaktadır.
İbrahim Köşdere
09.07.1951 yılında Bulgaristan Kırcaali’de doğan İbrahim Köşdere, ilk, orta ve lise tahsilini Kırcaali’de tamamladı. Türkiye - Bulgaristan Devletleri arasında yapılan “Parçalanmış Aileleri Birleştirme” anlaşması gereği Türkiye’ye 1968 yılında “serbest göçmen” olarak geldi. Aynı yıl, üniversite sınavlarına katılarak İTÜ İnşaat Fakültesi’nde okumaya hak kazandı.Ekonomik sıkıntılar nedeni ile gündüzleri çalışarak, geceleri üniversite eğitimi alarak “İnşaat Yüksek Mühendis” olarak mezun oldu. 1976 yılında “Atılım İnşaat” firmasını kurdu.Başta İstanbul olmak üzere Çanakkale, Bolu, Sivas, Erzurum, Adana, Muş gibi değişik illerde hastane, okul, askeri tesis, lojman, yol ve altyapı inşaatlarını tamamladı. Siyaset hayatına 2001 senesinde Çanakkale İli kurucu il başkanı olarak başlayan İbrahim Köşdere, 22.dönem seçimlerinde aynı ilden milletvekili seçilerek, 5 yıl T.B.M.M.’de hizmet verdi.  Ajans Bg