Başbakan ve Dışişleri Bakanı Rus savaş uçağının düşürülmesini değerlendirdi

24 Kasım 2015 Salı |

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Dışişleri Bakanı Daniel Mitov Türk hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesini değerlendirdi.

Başbakanı Boyko Borisov, benzer provokasyonlara maruz kalmamak için geçtiğimiz gnlerde büyük çaba harcadıklarını söyledi.

Borisov, Kesinlkle hoş bir durum değil ve sonuçsuz kalmayacak. Dışişleri bakanımız, savunma bakanımız ve diplomasimizle çok büyük çaba sarfettik bizim hava sahamızda benzer provakasyonlara maruz kalmamak için” dedi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan ve Bulgaristan’ın hava sahasını kullanarak Suriye’ye askeri malzeme taşıyan Rus uçaklarının izin almasıyla ilgili yaşanan sorunu hatırlatan Borisov, “Benzer ihtilaflarla karşılaşmamak için Rus tarafından uçakların ne taşıdığını bir hafta önceden bize bildirmelerini rica ettik, onlar da kabul etti ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Daniel Mitov: ‘Sonuç çıkarmak için acele etmeyelim’

Dışişleri Bakanı Daniel Mitov, neyin nasıl olduğu hakkında tüm bilgilerin ellerinde olmadan sonuç çıkarmak için acele etmemeleri gerektiğini belirterek, olayın netlik kazanmasının ardından  bir görüş bildirebileceklerini kaydetti.

Bakanlar Kurulu’nun önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek oturumunda olayla ilgili ortak bir görüş belirlenecek mi şeklindeki soruya cevap veren Mitov, Türkiye tarafından daha fazla bilgi gelmesi gerektiğini belirtti. 
Ajans Bg