Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi güven mektubunu Erdoğan'a sundu

5 Kasım 2015 Perşembe |

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Nadejda Neynski’i kabul etti. 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen kabulde Büyükelçi Neynski, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektubunu sundu. Neynsky’nin bazı büyükelçilik mensuplarını ve eşini takdiminin ardından fotoğraf çektirildi. Büyükelçi Neynsky, 1997-2001 yılları arasında Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttü.

‘Bulgaristan'ın dışişleri bakanı olarak komşu Türkiye ile karşılıklı temasları en üst düzeye çıkartmaya çalıştım’

Neynski, Ankara'da yapacağı görevin önceliklerini daha once açıklamıştı. Türkiye ve Bulgaristan'ın arasındaki ekonomik ilişkilerinin önünde bugüne kadar değerlendirilmemiş büyük bir potansiyel gördüğünü belirten Neynski, şunları kaydetti:
 "Bu yeni görevimi profesyonel bir sınav olarak görüyorum. Geçmişte Bulgaristan'ın dışişleri bakanı olarak komşu Türkiye ile karşılıklı temasları en üst düzeye çıkartmaya çalıştım. Eski mevkidaşım İsmail Cem ile birlikte oldukça verimli bir işbirliği yaptık. Ekonomi alanında ikili ilişkilerin gelişmesi için elimden gelen her şeyi yaparım. AB üyesi olan Bulgaristan, bir yatırım alanı olarak Türk iş adamlarının önünde yeni fırsatlar yaratabilir. Son derece iyi olan Bulgaristan-Türkiye iş ilişkilerindeki yasal sorunları ortadan kaldırmamız gerekiyor". .