Büyükelçi Neynsky, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyaret etti

13 Kasım 2015 Cuma |

Büyükelçi Neynsky, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'i ziyarette bulundu. 

 Valilik makamındaki basına kapalı görüşmenin ardından Neynsky, Vali Şahin'le Edirne Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret etti. Neynsky, burada yetkililerden kaçak ve sığınmacıların durumuna ilişkin bilgi aldı. 

Neynsky, gazetecilerin sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Sofya'da sınır güvenliği ve mültecilerin durumuyla ilgili Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan'dan yetkililerin katıldığı bir toplantı düzenlendiğini hatırlattı. Bu konuyla ilgili üç ülke arasında protokol imzalandığını dile getiren Neynsky, "Protokol sayesinde sınırdaki bilgi alışverişi daha hızlanacak ve bu şekilde kontrol daha rahat olacak. İnsan trafiği bölgede gerçekten sorun yarattı. Bu konuda ülkeler tek başına hareket edemez. Bu durumu, iş birliği halinde bitirmek gerekir, tek yönlü olarak hiçbir şekilde bir şey yapılamaz. İş birliği halinde bilgi alışverişi de daha sağlıklı gerçekleşir ve bu durum çözülür" diye konuştu. 

 Türkiye ile Bulgaristan arasında güven ve güzel bir dostluk bulunduğunu ifade eden Neynsky, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu dostluk ve güvenin her iki ülkenin yararına çoğalmasını ve ilerlemesini istiyorum. Yaşadığımız zamanlar, modern zamanlardır. Mülteci sorunu bizi sınav ediyor ama bu gibi zamanlar bizlere farklı fırsatlar da veriyor. Biz komşu ülkeleriz. Hep beraber NATO'da yer alıyoruz. Bulgaristan, AB'nin üyesi ve Türkiye'nin de AB'ye çok karşı olmadığını biliyorum. Şu anda jeopolitik değişiyor. Bulgaristan ve Türkiye'nin aralarında yeni bir fırsat bulabileceğini, güzel şeyler yapabileceğini düşünüyorum." Neynsky ve Şahin, kentin tarihi mekanlarını da ziyaret etti.