Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri: 'Bulgaristan'ın Türkiye'den ithalatı iki kat ihracatı ise üç kat arttı'

29 Kasım 2015 Pazar |

Türkiye'nin Filibe Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri, Bulgaristan'ın Türkiye'den ithalatının iki kat ihracatının ise üç kat arttığını belirterek, gelişmekte olan ülkeler olduklarını ve daha hızlı, daha agresif şekilde büyümeleri gerektiğini ifade etti. 
Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği'nden (TRAKYAKENT) yapılan yazılı açıklamada, TRAKYAKENT ve Ram Trakya Belediyeler Birliği'nin desteklediği, Tekirdağ, Plovdiv (Filibe), Stara Zagora (Eski Zağra) Ticaret ve Sanayi Odaları ve Bulgaristan'da bulunan Bulgar-Türk İş Adamları Derneği ortaklığında düzenlenen Bulgar-Türk İş Adamları İşbirliği Forumu'nun Bulgaristan'ın Filibe kentinde gerçekleştirildiği bildirildi.
Açıklamada, Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası'nda yapılan toplantıda konuşan Yeniçeri'nin, şu ifadelerine yer verildi:
"Bizlerde Türk iş dünyasını temsil etmek, Türk ve Bulgar işbirliğini desteklemek adına buradayız. Türk Ticaret Ateşeliği olarak hizmet etme gayesindeyiz. Bulgaristan'ın Türkiye'den ithalatı iki kat ihracatı ise üç kat arttı. Bu da bize gurur veriyor. Gelişmekte olan ülkeleriz ve daha hızlı, daha agresif şekilde büyümeliyiz. Bizler iki ülkenin güçlenmesi adına köprüler oluşturmaya devam etmeliyiz. Forumun oluşmasında katkıları bulunan herkese teşekkür ediyorum."
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri İrfan Ekici'nin de, "Sınır komşumuz Bulgaristan ile olan tüm faaliyetleri Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemsiyoruz. İki ülkenin birbirine olan yakınlığı ile işbirliklerini arttıracağımıza inanıyorum" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, Plovdiv Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Angel Hronev'in ise İki ülkenin iş dünyasını destekleyen tüm temsilcilere hoş geldiniz derken, iş adamları toplantılarının önemine değinerek, bu toplantıları dostluk bağlarının güçlenmesi, iş ilişkilerinin geliştirilmesi anlamında en iyi gösterge olarak kabul ettiklerini belirttiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, forumda Bulgar iş adamları, hazırladıkları sektörsel tanıtım sunumlarını Türk temsilcilerle paylaşarak farklı iş kollarına bağlı firmaların sahipleri ve hazır bulunan temsilcilerin kendi aralarında görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.