HÖH oy kaybediyor. Doğan, Mestan’ı suçluyor...

2 Kasım 2015 Pazartesi |

Bulgaristan’da 25 yıldır ülkede yaşayan yaklaşık bir milyon Türkün ezici çoğunluğunun oyunu alan Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi (HÖH) güç kaybetmeye devam ediyor.

Özellikle ülkenin kuzey bölgelerinde oy kaybına uğrayan HÖH, Türklerin yoğun olarak yaşadığı iki önemli merkezi kaybetti. HÖH, İsperih ve Kubrat belediye başkanlıklarını seçimlerin ikinci turunda koruyamadı.
Partinin kalesi olarak gösterilen Kırcaali bölgesinin köylerinde az da olsa oy kaybına uğruyan HÖH, bağımsız adaylar karşısında şimdilik sayısı az da olsa bazı köy muhtarlıklarını kazanamadı. Parti, kuzeyde Türklerin yaşadığı bölgelerde oy kaybederken, Vratsa ve Montana gibi Romanların yaşadığı yerlerde oy sayısını yükseltti. 

LÜTVİ MESTAN: ‘OY ORANINA GÖRE ÜÇÜNCÜ PARTİYİZ’

HÖH Genel Başkanı Lütvi Mestan, seçimlerin ardından düzenlediği basın toplantısında aldıkları oy sayısına gore ülkenin üçüncü siyasi partisi olduklarını söyledi.
2011 yılındaki seçimlere gore bu seçimlerde daha az oy aldıklarını kaydeden Mestan, ancak bunun nedenini ikamet şartına bağladı. Mestan, Türkiye’ye yaşayan Bulgaristan vatandaşlarının seçimlerden once 6 ay süreyle ülkede ikamet etme şartı yüzünden oy kullanamadıklarını hatırlattı.

AHMED DOĞAN İLE MESTAN ARASINDA ‘OY KAYBI GERGİNLİĞİ’

Kendisine karşı girişilen suikast girişiminin ardından partinin genel başlanlığını bırakan ve ‘fahri lider’ olarak HÖH’ü idare etmeyi sürdüren Ahmed Doğan ile Lütvi Mestan arasında ‘oy kaybı gerginliği’ yaşandığı bildiriliyor. Parti kurmayları, oy kaybı nedeniyle Doğan’ın Mestan’I suçladığını belirtirken, fahri liderin ağır sözler kullandığını kaydediyor.