THY Varna'da 530 seferle 100 bin yolcu taşıdı!

17 Kasım 2015 Salı |

Türk Hava Yolları Varna ofisi, Fraport Twin Star Airport Management'ın ev sahipliği ile Varna hattının 530'ncu seferini ve yüz bininci yolcularını törenle kutladı.
Kutlamaya Burgaz Başkonsolosu Niyazi Evren Akyol, THY Doğu Avrupa  ve Balkanlar Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman, THY Sofya Müdürü Bilal Arpacı, Varna Vali  Yardımcısı Tzvetomir Petrov, Fraport Twin Star Airport Management  Genel Müdürü Ulrich Heppe, Varna Belediyesi  Turizm Müdüresi  Sonya Georgieva, ATSA Varna Müdürü Nedko Martinov,  Sivil havacılık temsilcileri, basın mensupları, turizm ve otel  temsilcileri ile çok sayıda işadamı katıldı.
Uçağın inişinden sonra kaptan pilotlar, kabin ekibi ve yolcular ile fotoğraf çekimi yapıldı. Kutlama Varna Havaalanı'nda geliş salonunda devam etti.
Fraport Twin Star Airport Management  Genel   Müdürü Ulrich Heppe açılış konuşmasında, "Türk Hava Yolları'na hizmet vermekten çok mutluyuz. Türk Hava Yolları tarifeli seferleri  ile Varna ve çevre illerdeki halkın 45 dakikadan daha az bir sürede Türkiye'nin metropol şehri İstanbul'a ulaşım imkan sunmaktadır" dedi.
Satış Başkan Yardımcısı Mert Dorman  ise, "Bir buçuk sene önce 30 Mayıs'ta Sofya'dan sonra Bulgaristan'da ikinci noktamız olan Varna hattımızı açmıştık. Bu vesile ile Bulgaristan'ın en önemli turizm şehri olan Varna'yı İstanbul üzerinden tüm dünyaya bağlamış olduk. Bugün aradan geçen yaklaşık bir buçuk sene sonunda 530'ncu seferimizi icra etmenin ve 100 binden fazla yolcumuzu misafir etmenin mutluluğunu yaşıyor ve burada sizlerle paylaşıyoruz. Bizler bu ülkeye ve potansiyeline inanıyor ve Bulgaristan ekonomisine daha fazla katkı sunmak istiyoruz. Bu doğrultuda, hattımızın açıldığı günden bu zamana, sürekli ve istikrarlı bir gelişme göstererek 2014 yazında haftada 7 sefer, 2015 yazında haftada 11 sefer icra ettik. Ayrıca bu kış sezonunda da her gün uçuşlarımıza devam edeceğiz. Türk Hava Yolları'nın Bulgaristan'daki büyüme serüveni Varna'nın ardından Sofya'da da devam edecektir. 28 Aralık'tan itibaren Sofya uçuşlarımızı da artırıyoruz ve haftalık 14 seferden 18 sefere çıkıyoruz. Son 5 yılda aralıksız her sene 'Avrupa'nın En İyi Havayolu' seçilen Türk Hava Yolları hizmet kalitesini ve geniş networkunu makul fiyatlarla sunmaya devam edecektir" dedi.
Konuşmaların ardından katılımcılar hep birlikte kutlama için özel yapılmış olan pastayı kestiler. Konuklara ve yolculara pasta, DO&CO tarafından yapılan Türk baklavası, lokum ikram edildi.

Türk Hava Yolları ile ilgili diğer haberler