Başmüftü Mustafa Hacı,’ Sahipsiz değilsiniz!’

3 Aralık 2015 Perşembe |

Başmüftü Mustafa Hacı, Anvers ve Brüksel’de  vatandaşları ile buluşarak,onlara nasihatlerde bulundu.
Başkan Brüksel’de Bulgaristanlı Türkler tarafından kurulan Kültür Derneği’nin,Çağdaş Dernekler Federasyonu merkezinde organiza ettiği toplantıya katılan Başmüftü Hustafa Hacı,’ Kendinizi kaybetmeden buralarda yaşamanın yollarını bulunuz. Kültür geleneklerinizi terk etmeyiniz. Sizler sahipsiz değilsiniz.Başta dilinizi ve dininizi koruyunuz.Bu ikisini muhafaza edemezseniz,buralarda erir gidersiniz. Bugüne kadar en büyük sıkıntınız olan cenaze konusunda büyük adımlar atıldı.Artık Diyanet Vakfı cenaze fonuna üye olabiliyorsunuz.Başka sigorta alanları da var elbet.Türkiye Diyanet Vakfı bize 18 adet araç verdi. Artık Sofya’ya gelen cenazeleri buradan usulüne göre sevk ediyoruz.
Buralarda kendi kurumlarınızı oluşturun. Kim olduğunuzu ve nereden geldiğinizi asla unutmayınız. Köklerinizi kurutmayınız. Bir yerden başlayınız.Mesela gelecekte bir iftar yemeğinde buluşalım.Hatta bir cami oluşturmak için harekete geçelim.Artık bunun zamanıdır. Sizlere her zaman kitap yardımına hazırız. Radikal akımlardan uzak durunuz.Dinin ılımlısı, ılımsızı olmaz’ diyerek, kendisine gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Toplantıya ev sahipliği yapan Belçika Bulgaristan Türk Kültür Derneği Başkanı Mümin Uluç’ta yaptığı konuşmada, ‘ilk gelenlerin çektiği sorunları yeni gelenler çekmiyor.  Artık örgütlü olmak için adımlar atılıyor’dedi.
Sofya Başmüftüsü Mustafa Hacı’nın yardımcısı Hayri Emin’de Brüksel’de böyle bir toplantının düzenlenmesinin önemine değinerek,toplantılara katılanlara teşekkür etti.
Toplantının son  bölümünde ise sorular cevaplandırıldı.


yenihaber.be