Bulgaristan’da AGH Projesi için Gönüllüler Aranıyor

9 Aralık 2015 Çarşamba |

Bulgaristan’da bulunan iki farklı kuruluş tarafından gerçekleştirilecek olan  projeler kapsamında görevlendirilecek gönüllüler için çağrı yer almaktadır. İlgilenen adayların konu kısmına başvuru yaptıkları projenin adını yazarak özgeçmiş ve motivasyon mektupları ile birlikte  mslavova@ydcma.org adresine mail göndermeleri gerekmektedir.

1. Temel amacı Bulgaristan geleneklerini korumaları için insanlara ilham vermek olan “Sedyanka” Ulusal Hareket STK’sı, Bulgaristan’da gerçekleştirecekleri bir proje kapsamında Program ülkelerinden gönüllüler arıyor. 11 ay sürecek proje kapsamında 3 gönderen kuruluştan toplam 6 gönüllü yer alacaktır.  3 Mart 2016-2 Şubat 2017 tarihleri arasında 2 farklı şehirde  (Mart-Ağustos ayları arasında  Veliko Tarnovo’da, Ağustos’tan Şubat’a kadar Kazanlak’ta) gerçekleştirilecek olan “Z.N.A.M.E.” adlı AGH projesi kapsamında gönüllülere aylık yaklaşık 70 Euro cep harçlığı ile birlikte yiyecek masrafları için 100 Euro verilecektir. 

2. Temel amacı gençlerin fiziksel, yaratıcı ve ruhsal durumlarını geliştirmelerine yardımcı olarak onların gelişimini desteklemek olan “YDCMA-Gençlik Gelişim Merkezi-Karşılıklı Yardım” kuruluşu aşağıdaki AGH projeleri kapsamında gönüllüler arıyor:

“Eco festival Koprinka 2015” Projesi: Slovakya, polonya, İspanya ve Romanya’dan 12 gönüllü
“Friendship in Box” Projesi:İspanya, İsveç ve Almanya’dan 4 gönüllü
 Project “Ecology Development III”  Projesi: Polonya, Slovakya ve İtalya’dan 12 gönüllü
“Ecology Development Two”  Projesi: Polonya, Macaristan, Makedonya ve Letonya’dan 12 gönüllü
 “Ecology Development” Projesi: Litvanya’dan 1 gönüllü
“A new beging” Projesi: Slovakya, Polonya ve Letonya’dan 3 gönüllü
“Art to give” Projesi: Türkiye ve Litvanya’dan 2 gönüllü
“Art vision” Projesi: Fransa’dan 1 gönüllü
Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Eurodesk Türkiye