Kapitan Andreevo'da rüşvet operasyonu. Bulgaristan'a girişler durdu...

13 Aralık 2015 Pazar |

Bulgaristan-Tükiye sınırındaki Kapitan Andreevo Gümrük Kapısı'nda bu sabah başlayan yolsuzlukla mücadele operasyonu kapsamında, en az 14 gümrükçü göz altına alınırken, kapı yolcu trafiğine geçici olarak kapatıldı. 

Kapıkule Sınır Kapısı'nın karşısında bulunan Bulgaristan'ın sınır kapısında görev yapan en az 14 gümrükçüi göz altına alındı. Hasköy, Lyübimetz, Dimitrovgrad ve Svilengrad şehirlerinde 100'ü aşkın adres ve özel araçta arama yapıldı. Yolsuzlukla Mücadele Özel Savcılığının denetiminde gerçekleştirilen operasyon nedeniyle, Türkiye'den Bulgaristan'a giriş yapılamıyor. Operasyonun sigara kaçakçılığıyla ilgili yürütüldüğü ifade edildi, Bulgaristan'a giriş yapmak üzere bekleyen araçların 10 kilometreyi aşan kuyruk oluşturduğu kaydedildi. 

Türkiye'ye açılan 3 ortak gümrük kapısının arasında en büyüğü olan Kapitan Andreevo'da 2015 yılının Ocak, Mart ve Mayıs aylarında benzer operasyonlar düzenlenmişti. Bu operasyonlarda çok sayıda görevli göz altına alınmış, rüşvet olarak toplanan yüklü miktarda paraya el konulmuştu. Bölgede kurulan yüzlerce güvenlik kamerasının gözetimine rağmen Bulgar makamları kaçakçılık girişimleri ile mücadelede sorunlar yaşıyor.