Emil Konrad, 2015’in en çok satan yazarı

9 Ocak 2016 Cumartesi

Share this history on :
Geçtiğimiz yılda en çok satan Bulgar yazarı Emil Konrad oldu. Helikon kitapevinin verilerine gore, Konrad’ın kitabı ‘Okulda Öğretilmeyen Şeyler’ 120 bin adet sattı. 

Какви мисли се въртят в главите на децата между 12 и 19 години по теми като лъжата, наркотиците, оценките, хейтърството, страха, щастието, смисъла на живота или смъртта? Какво изобщо мислят тийнейджърите? „Нещата, на които не ни учат в училище” (изд. “Егмонт”) на видео блогъра Емил Конрад дава добра представа за това.
Дванайсетте есета са директни, откровени, с известна доза хумор и много подобни на ежедневните разговори между връстници в училище. Една празна глава очаква читателя на финала, заедно с подканата сам да я съчини за това, което го вълнува в момента. Ако вече сте извън тийнейджърската възраст, вероятно няма да останете впечатлени от текстовете, но книгата така или иначе не е предназначена за вас, а за младите читатели, склонни да чакат с часове на опашка, за да се сдобият с екземпляр от нея.
Без съмнение Емил се справя много по-добре с клипoвете отколкото с писането на книги, но същественото в случая с „Нещата, на които не ни учат в училище” не са стилът или литературната стойност, а близостта на темите до аудиторията. Емил Конрад е уцелил начина, по който да комуникира успешно с нея.

Това е и урокът, който може да научи по-възрастната публика. Не можете да накарате тийнейджърите да ви слушат, ако не го правите по интересен за тях начин. Не можете да ги накарате и да заобичат четенето, ако не виждат смисъл в него и то не им носи удоволствие. Книгата на Конрад прави точно това – носи удоволствие на читателите си. Едно е сигурно – ако непрекъснато упрекваме децата, че не умеят да си подбират четивата и четат боклуци, няма да ги насърчим да продължават да четат.

Ajans Bg

Kahin Baba Vanga'dan 2018 kehanetleri

Tarih boyunca yaptığı kehanetleri ile uluslararası kamuoyunda tanınan ve 1996'da hayatını kaybedenBaba Vanga'nın 2018 için iki kehanette bulunduğu ortaya çıktı. 11 Eylül saldırılarını bilen...