'Lütfi Mestan’ın suçu Türkiye ile iyi diyalog kurmak'

18 Ocak 2016 Pazartesi |

Şabanali Ahmet
Milletvekili

Ülkemiz Bulgaristan’da son zamanlarda dünyada emsali görülmeyecek derece antidemokratik bir olay yaşandı.

Genel Kurulca seçilmiş olan bir Genel Başkan, genel kurula sayılı günler kalmış olmasına rağmen; kendisini partinin sahibi olarak gören ve üyelerin iradesini hiçe sayan bir onursal  genel başkan tarafından, savunması alınmadan ve söz hakkı bile verilmeden partiden ihraç edildi.
Lütfi Mestan’ın suçu ise Türkiye ile iyi diyalog kurmak, Türkiye ile Bulgaristan arasında iyi ilişkilerin sürdürülmesi için irade ortaya koymak  ve ülkede yaşayan Türklerin sorunlarının çözülmesi için çaba göstermek olarak kamuoyuna açıklandı. Bunları yaptığı için vatan haini olmakla itham edildi.
Bizim bunu kabul etmemiz söz konusu olamaz. İşte bu yüzden bugün burada sizlerin arasında bağımsız milletvekilleri olarak bulunuyoruz. Takdir sizlerin.

Biz Bulgaristan’da yaşayan Türklerin hemen hepsinin Türkiye’de yakın akrabaları var. Bizim Türkiye ile ve Türkiye’deki akrabalarımızın kurdukları derneklerle iyi ilişkiler içinde olmamızdan daha doğal bir şey olabilir mi?

1989’da bir gecede ülkeyi terk edin diye kapımıza dayandıkları zaman bize Moskova kucak açmadı. Bize kapılarını ardına kadar Türkiye açtı. O yüzden biz elbette Türkiye ile ve Türkiye’deki akrabalarımızla iyi ilişkiler ve diyalog içinde bulunacağız. Kimse bizi Moskova ile Ankara arasında bir seçim yapmaya zorlayamaz.