Mestan’ın partisinin ana hatları hazır

13 Ocak 2016 Çarşamba |

HÖH Onursal Başkanı Ahmed Doğan tarafından partiden ihraç edilen Lütfi Mestan ve kendisini destekleyen milletvekillerinin yeni siyasi partinin ana hatlarını tespit ettikleri bildirildi.

Yeni siyasi oluşumun adının netleştirilmesinin beklendiği kaydedilirken, Türkiye’deki göçmen derneklerinin desteğinin yanı sıra Bulgaristan’da HÖH partili belediye başkanlarının bazılarının uygun bir zamanda Mestan’ın partisine geçmeye hazır oldukları savunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de görüşmelerde bulunan Mestan’ın grubundan olan milletvekillerinin sivil toplum kuruluşlarından ve Ankara'da ilgii kurumlardan tam destek aldıkları öğrenildi.

Bulgar medyasında Mestan’ın parti kurması halinde başarılı olamayacağı görüşü ağırlık kazanırken, bazı yorumculara gore ise daha önce HÖH’den ayrılarak parti kuranların yaptığı hataları tekrarlamazsa uzun vadede Mestan’ın yeni siyasi partisiyle dengeleri değiştirebileceğini savunuyor.
  Ajans Bg


OKUDUNUZ MU...

Bulgar plakalı araçların Türkiye'de kullanılması

Soru: Turistik kolaylıklar kapsamında yurtdışından kimler taşıt getirebilir? Cevap: 29/9/2009 tarihli ve 2009/15481 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının ile yürürlüğe konulan 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkın