Milliyetçiler, Türkçe yayınların kaldırılmasını istiyor

20 Ocak 2016 Çarşamba |

Aşırı milliyetçi söylemleriyle tanınan Vatansecer Caphesi Partisi, Radyo ve Televizyon Yasası’nda değişiklik yapılarak Bulgar devlet televizyonu ve radyosundaki Türkçe yayınların kaldırılmasını istiyor.
Bu doğrultuda parlamentoya bir yasa tasarısı sunan Vantansever Cephesi milletvekillerinin mevcut yasadaki ‘radyo ve televizyon programlarında ana dili Bulgarca olmayanlar için kendi ana dillerinde programlar yayınlanabilir’ ifadesinin kaldırılmasıni istedi.
Vatansever Cephesi ayrıca Bulgar devlet televizyonu BNT ve devlet radyosu BNR’nin ana dili Bulgarca olmayan Bulgar vatandaşlarının ana dilinde yayın yapma hükümlülüğünün kaldırılmasını istedi.

İLGİ GÖRMÜYOR

Şu anda BNT televizyonu, 10 dakikalık Türkçe haber bülteni sunarken, BNR radyosu günlük 3 saatlik Türkçe yayın yapıyor. Ancak iki medyanın Türkçe yayınları, ülkedeki Türkleri yakından ilgilendiren olaylara ağırlık vermediği için ilgi görmüyor.

1 MİLYON TÜRK VAR TEK BİR ÖZEL RADYO YOK

Bulgaristan'da yaşayan yaklaşık 1 milyon Türk olmasına rağmen ülkede Türkçe yayın yapan tek bir özel radyo ve ya televizyon yok. 

Ajans Bg