Mustafa Karadayı:'HÖH'ün lideri Ahmed Doğan'dır'

7 Ocak 2016 Perşembe |

HÖH eşbaşkanı Mustafa Karadayı, Lütfi Mestan ve onu destekleyen milletvekilleri parlamentoyu terketmeleri gerektiğini söyledi. 
Karadayı, Mestan'ın bugünkü basın toplantısında söylediklerini değerlendirerek, 'lider olmadığını şimdi mi anlamış çok şaşırtıcı' dedi. 
Liderlerin doğduğunu, olunmadığını belirten Karadayı, HÖH'ün ideoloji babası ve lideri Agmed Doğan'dır.Karadayı,  'HÖH'ün çok sayıda gebel başkanları olabilir ancak liderler atanmıyor doğuyor' şeklinde konuştu.


Lütfi Mestan'ın partiden ihraç edilmesinin ardından HÖH'nin yönetimi olarak oluşturulan üçlü kurul üyelerinden Mustafa Karadayı da partide bir bölünme beklenmediğini söyledi.
Karadayı, Mestan dışında istifa eden 5 milletvekilinin partinin asli üyeleri olmadığını, HÖH'nin desteği ile seçilmiş vekiller olduğunu belirtti.
Partinin birlik ve bütünlüğünün zedelenmeyeceğini diye getiren Karadayı, "Biz, bu kişilerden sadece partiden değil, HÖH'yi artık temsil etmedikleri için milletvekilliğinden de istifa etmelerini bekliyoruz" diye konuştu.
Partinin gençlik örgütü de yayınladığı bildiride, Lütfi Mestan, Hüseyin Hafızov, Şabanali Durmuş, Ayroğan Ali, Mariana Georgieva ve Ventzislav Kaymakanov'un parlamentodan bir an önce istifa etmeleri çağrısında bulundu.
Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev de "Bulgaristan, demokrasi, Avrupa-Atlantik yanlısı, net esas ve değerlere sahip bir politika yürütür. Bu veya şu parti veya liderin tavrına göre hareket etmez. Net olan bu prensipleri savunan devlet lideri olarak da yalnız değilim" demişti.
240 üyelik Bulgaristan Parlamentosu'nda HÖH'nin 36 kişilik grubu, son istifalarının ardından 30'a düştü. Parlamentoya 38 milletvekili ile giren HÖH'den daha önce başka gerekçelerle iki milletvekili daha ihraç edilmişti.
Ajans Bg