Başbakan Yardımcısı Akdoğan: Doğan, Türkiye aleyhine bir tutum takınmıştır

29 Şubat 2016 Pazartesi |

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda, Başbakanlığa bağlı kurumların 2016 yılı bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. 

Balkanlardaki bütün soydaşlarla çok yakın bir ilişki içinde olduklarını, oradaki siyasi partilerle de çok sıcak ilişkilerinin bulunduğunu kaydeden Yalçın Akdoğan, gerek kendisinin, gerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu ülkelere ziyaretleri sırasında siyasi parti başkanlarıyla bir araya geldiğini aktardı. Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Hükümet olarak her türlü katkıda bulunuyoruz. Ama onun ötesinde belediyelerimizin kardeş belediyeleri var. STK'larımızın, Diyanet Vakfının bir takım faaliyetleri var" diye konuştu. 

Türkiye aleyhine bir tutum takınmıştır ve Türkiye'ye açıkça hasmane bir takım söylemler içerisine girmiştir 
Bulgaristan'da da hem soydaşlarla, hem akraba topluluklarla hem de Türk vatandaşlarıyla çok iyi ilişkilerinin olduğunu belirten Akdoğan, şu bilgileri verdi: "Yalnız orada Rusya'yla müzahir (Arkalayan, destekleyici, arka çıkan, yardımcı) bir eski parti başkanı Türkiye aleyhine bir tutum takınmıştır ve Türkiye'ye açıkça hasmane bir takım söylemler içerisine girmiştir. Bizim eleştirimiz de ona karşıdır. Parti içerisindeki bölünme de o şahsın gerçekleştirdiği bir siyasi operasyonun sonucudur. Daha sonra oradan bazı milletvekilleri ayrılarak başka bir parti kurmaktadır. Bu kendi bağlamında işleyen bir süreçtir. Biz bu ülkelerde ikili ilişkilerimiz çerçevesinde ve içişlerine karışmayacak şekilde de soydaş topluluklara gereken katkıda bulunmaya çalışıyoruz." 

Haberler.com