Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçisi Neynski Bursa’da

9 Şubat 2016 Salı |

Bursa’da ikamet eden Bulgaristan vatandaşlarıyla görüşen Büyükelçi Nadejda Neynski, Bal-Göç Derneğini de ziyaret etti.

Bal-Göç Genel Başkanı Yüksel Özkan’la bir araya gelen Neynski, derneğin kütüphanesine onlarca kitap hediye etti.

Özkan, ‘daha öncesinde kendileri var olan sorunlar ile ilgili bizden rapor talep ettiler. Söz konusu raporu hazırlayıp Büyükelçi Neynski’ye sunduk. Kendileri çok aktif bir kişiliğe sahip. Bursa’ya ilk defa geldikleri için ve bizleri de ziyaret ettikleri için teşekkür ederiz’ dedi.

Bal-Göç tarafından Neynski’ye verilen raporda Bursa’daki konsoloslukta sunulan hizmetlerde iyileştirme, Bulgaristan doğumlulara özel bir vize verilmesi, Bulgaristan’da öğrenim görenlerin denklik sorunları gibi konular yer alıyor. 

Özkan, şöyle konuştu:

"Konsolosluktaki hizmetlerin iyileştirilmesi konusunda bir maddemiz var. Raporda, Bulgaristan doğumluların pasaport sorunları yer alıyor. Amerika örneği bir vizenin verilmesini önerdik. Onlar da ilk gönderdiğimiz rapora cevaben Brüksel mevzuatının buna engel olmadığını söylemişti. Vizelerde kolaylık sağlanması konusunda bir maddemiz var. Bulgaristan'a buradan çok sayıda vatandaşımız gidiyor. Dini bayramlarda da Bulgaristan'a gidenlerin sayısı yüz binleri bulmaktadır. Bu da Bulgaristan'ın yararınadır. Bir diğer konu da Bulgaristan'ın Bursa şubesi çok yoğun çalışmakta. Bunun iyileştirilmesi gerekir. Pasaport değiştirilmesi konusunda sıkıntılar var. Tabii ki konsolosluğu aşan bazı durumlar var. Bu sorunların çözümü için de Sayın Büyükelçi Neynski'den yardım talebimiz var. Özellikle de yaşlı, engelli, herhangi bir sebeple Bulgaristan'a pasaport değişimi yapılmadığı için gidemeyen üyelerimiz var. Bunun için de kontenjan talebinde bulunduk."
Ajans Bg