DOST Partisinin kuruluş toplantısı yapıldı

27 Şubat 2016 Cumartesi |

Hak ve Özgürlük Hareketi'nden (HÖH) ayrılan Lütvi Mestan, Sofya'da yeni partisi "Özgürlük, Sorumluluk ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST)" partisinin kuruluş toplantısı Sofya'da gerçekleştirildi. 

186 kurucu üyenin katıldığı DOST'un ilk toplantısında konuşan Mestan, DOST partisinin gelecekte son üç yıldır genel başkanlığını yaptığı HÖH partisinin yerini alacağını öne sürdü. HÖH'ün Onursal Başkanı Ahmet Doğan'ın ülkedeki 500 bin seçmenini kendi çıkarları için kullandığını iddia eden Mestan, "Herkes yolundan gidecek, bizim yolumuz belli. DOST, dostların partisi olacak" dedi. 


Lütvi Mestan:

'Rus ajanlarının propagandası çok kötü algılar yarattı. Onlar, DOST'un sözde Bulgar değil, Türkiye'nin kurmaya çalıştığı bir partisi olduğunu öne sürmüştü. Eminim zaman, DOST'un gerçek bir Bulgaristan siyasi partisi olduğunu gösterecektir. Bulgaristan'da gerçekten NATO ve Avrupa Birliğini destekleyen bir parti olduğunu kanıtlayacak."

Mestan, DOST partisinin ilk kurultayının en geç 9 Nisan tarihine dek başkent Sofya'nın Halk Kültür Sarayı'nda (NDK) yapılacağını ve partinin kurulacağını bildirdi.