HÖH'ün teklifine Rusya'dan da itiraz var

26 Şubat 2016 Cuma |

Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, Rusya ve Türkiye'nin ülkenin içişlerine karıştığı iddiasının mecliste bir komisyon tarafından araştırılacak olmasına karşı Moskova'dan gelen açıklamalara tepki gösterdi. 

 Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Betina Joteva, Bulgaristan'ın parlamenter demokrasisi olan ülke olduğunu ve meclisin kararlarına da hiçbir ülkenin karışamayacağını ifade etti. Bakanlık sözcüsü, "Benzer konuşmalar sadece komisyonun kuruluş gayesindeki şüpheleri doğrular niteliktedir." diyerek Rusya'dan gelen açıklamaları yersiz bulduğunu aktardı. Rus Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan parlamentosunda Türkiye ve Rusya'nın ülkenin içişlerine karıştığı iddiasını araştıracak bir geçici komisyon kurulmasını 'absürt ve saçmalık' olarak nitelendirmişti. Rusya Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Rusya'nın Bulgaristan'a yaptığı tek müdahalenin "Türkiye'nin 5 asırlık hakimiyetini sonlandırmak ve faşizmden kurtarmak" olduğunu iddia etmişti.

Rusya ve Türkiye'nin ülkenin içişlerine karıştığı iddiasının mecliste bir komisyon kurularak araştırma teklifini HÖH ve BSP partilerinin milletvekilleri sunmuştu.