Rıza Ayyıldız: 'O gün bize çay ve kahvaltı getiren Bulgarlara teşekkür ediyorum'

22 Şubat 2016 Pazartesi |

Türk ismini vermek istemediği için komünist rejimin ajanları tarafından hapse atılan babasının özgür kalması için 26 yıl önce Sofya’da parlamento önündeki gösteriye katılan 12 yaşındaki Rıza, 26 yil sonra Ajans Bg'ye konuştu.

Ajans Bg muhabiri Erdoğan Doğu, Rıza Ayyıldız'la İstanbul'da görüştü. 

Rıza, 5 Mart 1990 günü soğuk havada saatlerce üzerinde ‘Babamı Serbest Bırakın’ yazılı pankartla parlamentonun önünde bekledi. ‘Geçm(em)iş Zaman’ adlı belgeselin yapımcısı Evgeni Mihaylov’un o tarihte çektiği görüntüler sayesinde Bulgaristan’da ve Türkiye’de yüzbinler tarafından izlenen 9 yaşındaki Rıza, tarihi görüntülerde ‘Babam suç işlemediği halde hapse attılar’ diyor. 
Bugün İstanbul’da yaşayan Rıza Ayyıldız, o gün kendisine ve oradaki gösteriye katılanlara sıcak çay ve kahvaltı getiren Bulgarlara teşekkür ettiğini belirtti. 



İLGİLİ HABER:
26 yıl önce 'Babamı Serbest Bırakın' diyen çocuk
Türk ismini vermek istemediği için komünist rejimin ajanları tarafından hapse atılan babasının özgür kalması için 26 yıl önce Sofya’da parlamento önündeki gösteriye katılan 9 yaşındaki Rıza bugün İstanbul’da yaşıyor. Rıza, 5 Mart 1990 günü soğuk...