Zürfettin Hacıoğlu: 'Gazilerimiz DOST kurucu üyesi olmak istiyor'

23 Şubat 2016 Salı |

Balkan  Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, "Türkiye'de yaşayan  Bulgaristan Türkleri de oluşabilecek yeni partide bizzat her kademesinde görev almak istiyorlar" dedi. 

Hacıoğlu, Balkan Türkleri Federasyonu  Edirne Şubesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Eski Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Partisi Genel Başkanı  Lütfi Mestan'ın başkanlıktan uzaklaştırılmasının hoş karşılanmadığını söyledi. HÖH Onursal Başkanı  Ahmet Doğan'ın  Rusya yanlısı açıklamalarını toplumun kabul etmediğini anlatan Hacıoğlu, " Bulgaristan ve  Türkiye'de yaşayan Türkler ivedilikle yeni bir oluşum olmasını istiyor. Özellikle camiamızın çoğunlukla yaşadığı  İzmir,  Bursa,  İstanbul ve  Trakya'daki soydaşlarımız yeni bir oluşumun beklentisi içerisindeler" diye konuştu. 

GAZİLER KURUCU ÜYE OLMAK İSTİYOR
Mestan ile görüştüğünü ifade eden Hacıoğlu, şunları kaydetti: "Aldığımız bilgilere göre, 27 Şubat'ta yeni partinin kuruluş toplantısı yapılacak. Yeni oluşum büyük bir ilgi görüyor. Hatta  İzmir,  Bursa,  İstanbul ve  Trakya'da yaşayan gazilerimiz, Türklük kimliği ve hakları için ceza evlerinde yatmış insanlarımız kurucu üye olmayı ifade ettiler. Biz bunu sayın  Lütfi Mestan'a ve çalışma arkadaşlarına ilettik. Umuyoruz ki olumlu cevap alırız.  Türkiye'de yaşayan  Bulgaristan Türkleri de oluşabilecek yeni partide bizzat her kademesinde görev almak istiyorlar. Ben inanıyorum ki 26 yıl önce olduğu gibi  Bulgaristan'daki Türkler yeniden ayağa kalkacaktır, yeniden kimliğine, kendine, kültürüne, dinine sahip çıkacaktır, yeni oluşuma da bu ölçüde destek vereceklerdir diye düşünüyoruz. Partinin ismini sayın  Lütfi Mestan, Dost Partisi olarak açıkladı. Bunun açılımı  Bulgaristan'da serbestlik, sorumluluk ve hoşgörü içi demokratlardır. Bunlar yan yana geldiği zaman güzel bir isim oluşturuyor. Umarız ki tüm dostlar bir araya gelir ve yeni oluşumda buluşur."


PEEVSKİ VE DOĞAN'A KONULAN YASAK BİZİ MEMNUN ETMİŞTİR
HÖH Onursal Başkanı Doğan ve HÖH  Milletvekili Delyan Peevski'ye  Türkiye'ye giriş yasağı konulduğuna ilişkin  Avrupa basınında haberler çıktığını anımsatan Hacıoğlu, şöyle devam etti: "Net bilgimiz olmamakla beraber bu iki adamın yan yana getirilmesi çok manidardır.  Bulgaristan kamuoyunda halen bu konu tartışılmaktadır. Sayın Peevski  Bulgaristan medyasının yüzde 70, 80 gibi bir oranına sahiptir ve anti-Türkiye propagandası yapmaktadır. Bu kararın siyasi bir karar olduğu algısını yaratmaya çalışıyor. Bizler bunun siyasi bir karar olmadığını düşünüyoruz. Tamamen bu konunun uluslararası bazı ticari meselelerle bağlı olduğuna inanıyoruz. Peevski,  Bulgaristan'da oligarşinin başında bir isim olarak adlandırılıyor. Bunu da kendileri söylüyor. Açık söyleyelim  Ahmet Doğan ve Peevski'nin  Türkiye'ye giriş yasağıyla ilgili bir memnuniyet söz konusu, bunu ifade edebiliriz."