Bulgar Türk Kadınları Dostluk Derneği Başkanı Sevinç Karaoğlan: 'Kadınların tavsiyelerini dinleyen erkeklerin sayısı fazla olsaydı dünya daha mutlu olurdu'

8 Mart 2016 Salı |


Türkiye'nin  Sofya Büyükelçiliği,  8 Mart  Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.

Büyükelçi  Süleyman Gökçe'nin ikametgahında yapılan resepsiyona  Bulgaristan'ın önde gelen kültür çevreleri temsilcileri ve yabancı diplomat eşleri katıldı.

Bulgar Türk Kadınları Dostluk Derneği Başkanı Sevinç  Karaoğlan, burada yaptığı konuşmada, "Sorunlarla baş edebilme konusunda kadınların görüş ve sağduyulu tavsiyelerine kulak veren erkekler daha çok olsaydı, çok daha mutlu bir dünyada yaşardık" dedi.

Türkiye'nin  Sofya Büyükelçiliği İkinci Müsteşarı Beyza Peker, Bulgar Türk Kadınları Dostluk Derneği'nin  Bulgaristan'da yıllardır sürdürdüğü faaliyetlerine  Türkiye'nin önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.

Sofya'da yıllardır faaliyet gösteren Uluslararası Kadınlar Kulübü'nün (IWC) düzenlediği kermeste  Türkiye'nin en büyük satış hasılatını elde ettiğini belirten Peker, tüm gelirin ihtiyacı olan kişilere bağışlanacağını, Türk ve Bulgar kadınların buna katkı sağlamış olmasından büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Derneğin Genel Sekreteri Mariya Doğan da  Sofya'daki Türk ve Bulgar kadınlarının ortak çalışmalarını tanıttı.

Seçkin eserlerden oluşan klasik müzik konseriyle devam eden kutlamada konuklara 16 Mart'ta başlayacak  Sofya Film Festivali'ndeki 4 Türk filmi için bilet hediye edildi.