Bulgaristan Türkiye sınırında sığınmacı avlayan Dinko'dan videolu mesaj

24 Mart 2016 Perşembe |

Bulgaristan Türkiye sınırında Suriyeli sığınmacıları avlayan Dinko Valev, sivil toplum kurulaşlarının şikayeti üzerine polis tarafından sorguya çağırılması üzerine kendisini destekleyenlerden yardım istedi.

Fecabook profile üzerinden video mesajla kendisini destekleyen vatandaşlara seslenen Valev, 14 Şubat günü bir grup Suriyeli sığınmacıyı yakaladığım için şikayet edilmişim. Bu Kabul edilemez. Beni destekleyenler, Bulgar toplumu için zor dönemden geçtiğimiz bir zamanda birlik olduğumuzu gösterelim’ dedi.
 Yakaladığı Suriyelilerin kendisine saldırdığını iddia eden Valev, bu insanların katil ve terrorist olduğunu savundu.

SIĞINMACI AVLAMA ÇETESİ KURMUŞTU

Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın Yambol şehrinde yaşayan Dinko Valev yasadışı göçmenleri zırhlı aracıyla avlamaya başlamıştı.
İnsan Hakları örgütleri tarafından 'hain' ilan edien Valev, sempatizanları tarafından ise 'kahraman' olarak tanımlanıyor. Valev, "yaptığım bir spor ve sporcular şiddet yanlısı olmaz" diyerek başlattığı insan avını savunmuştu.
 Bulgar televizyonlarının yayınladıkları görüntülerde, Valev'in devriye gezdiği sırada yakaladığı Suriyeli göçmenleri yere yüzükoyun yatırarak ‘siz terrorist misiniz ‘ sorusunu yöneltiği görülüyordu. 
Ajans Bg

İLGİLİ HABER:

Bulgaristan'da göçmen avcıları sınır devriyesinde!


Bulgar 'göçmen avcı'sı, Edirne ile sınır komşusu olan Yambol'da bisikletli, köpekli, atlı çetesiyle birlikte iki zırhlı aracıyla mülteciler için devriye geziyor Bulgaristan'ın Türkiye sınırına yakın Yambol şehrinde yaşayan Dinko Valev (29) evinin...