Edirne'nin tava ciğeri Bulgaristan'a yarışmaya geliyor

31 Mart 2016 Perşembe |

Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Edirne’nin meşhur tava ciğeri ile Bulgaristan’da Hisar Lisesi’nin düzenlediği yemek Yarışmasına katılacak.
Edirne Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden 16 yaşındaki Mert İnanç ve Oğuzcan İlgüz, Hisar Lisesi tarafından 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde ‘Hadi Uygun Ölçülerde Pişir’ adlı yarışmaya katılmak için Ciğerci Bahri Dinar ve Usta Barış Zihir’den ciğer pişirme dersi aldı.
Edirneli öğrenciler, Bulgaristan Hisar Sou ‘Hristo Smirnenski’ Hisar Lisesi tarafından 26-27 Nisan 2016 tarihlerinde ‘Hadi Uygun Ölçülerde Pişir’ Sağlıklı ve Bilinçli Beslenme adı altında organize edilen yarışma etkinliğine katılacak. Yarışmaya Edirne tava ciğeriyle katılacak olan öğrenciler, ciğerin pişirilmesini ve hazırlanışını uygulamalı olarak öğrendi.
Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11/B öğrencisi Mert İnanç “Edirne’yi temsil etmek bizim için gurur verici. Edirne’deki yemekleri orada tanıtmak önemli ve bizim ülkemizde olanları öğrenmesi güzel bir şey. İlk defa uluslararası bir yarışmaya katılıyorum" dedi.
Oğuzcan İlgüz ise “Bulgaristan’da hem kültürümüzü tanıtacağız hem de ciğer de yarışmaya katılacağız. Bu bizim için büyük bir mutluluk. Taca ciğeri yabancılara göre Edirne’nin favori yemeği olarak görülüyor. Heyecanlıyım, ülkemizi ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" diye konuştu.
Edirne Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar da “Öncelikle Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teşekkür ediyoruz. Bulgaristan’da düzenlenecek bir organizasyona katılmak için tava ciğerini seçmeleri bizim ve Edirne için gurur vericidir. Bu durum tava ciğerinin dünyada gelmiş olduğu noktayı gösteriyor. Dünyada en çok tanınan ve merak edilen lezzetlerden bir tanesi tava ciğerdir. Bu kardeşlerimizin de yurt dışındaki insanların merakını gidermesi için bu çabayı göstermeleri bizim için ayrıca gurur vericidir. Ben Bulgaristan’da en iyisini yapacaklarına kesinlikle inanıyorum. Madalya ile döneceklerine ve döndüklerinde birlikte ciğer yiyeceğiz hem de başarının röportajını yapacağız. Tabi ki tava ciğerinin bir türküsü var. Dörtlüğümüz de ’Tavası var ciğeri var. Yanında da biberi var. A be güzel Edirne’m sen de daha neleri var’ bu türküyü de orada söyleyeceksiniz” şeklinde konuştu.