Kırcaali'den öğrenciler Edirne'deki Toyota, Opel ve Ford servislerinde staj yapacak

28 Mart 2016 Pazartesi |

Kırcaali'ye bağlı Krumovgrad  Meslek Lisesi'nin 20 öğrencisi, proje kapsamında  Edirne'deki bazı araç firmalarının servislerinde yaklaşık 20 iş günü uygulamalı staj yaparak eğitim alacak.

AB projeleri kapsamında eğitim alanında  Bulgaristan ile  Türkiye işbirliğinde yeni uygulama başlatıldı. Yaklaşık 3 yıldan beri devam eden proje kapsamında bu yıl  Bulgaristan'ın Koşukavak bölgesinde Krumovgrad Lisesi'nin 20 öğrencisi  Edirne'de Toyota,  Opel,  Ford ve  Edirne Grup firmaların servislerinde staj yapacak.

Edirne  Palas Otel Toplantı Salonunda bir araya gelen okul idarecileri projeyi basına tanıttı. Toplantıya Krumovgrad  Meslek Lisesi idarecileri ve  Edirne'de eğitim alacak olan firmaların temsilcileri katıldı.

Krumovgrad  Meslek Lisesi Müdürü Petır Petkov, projeyi sunum eşliğinde anlatarak, 3 yıldan beri projeyi  Edirne'de yaptıklarını belirtti. Projeye destek veren firmalara teşekkürlerini sunan Petkov, okullarının mesleki anlamda, otomobil tamiri anlamında profesyonel olduğunu belirterek, "Burada yaptıkları çalışmalarla daha da geliştirmektir. Aynı zamanda Bulgar öğrencilerinin Türkçe'yi tanımaları ve yerel adetlerini öğrenmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Edirne  Bulgaristan Başkonsolosluğunun desteklediği projede, Krumovgrad  Meslek Lisesi Müdürü Petkov, bu yıl yapılacak olan stajda, motor tamirciliğinin yanında muhasebe ve diğer departmanlarda öğrencilerin eğitim alacağını söyledi.