Yunanistan sınırında mülteci tatbikatı

5 Mart 2016 Cumartesi |

 Başbakan Boyko Borisov, içişleri ve savunma bakanlıklarının Bulgar Kızılhaçı ile birlikte  Yunanistan sınırındaki Kulata sınır kapısında yaptığı ortak tatbikatı izledi.

Borisov, "Sınır 2016" adlı tatbikatın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Ordunun İçişleri Bakanlığına bağlı sınır polisine destek vermesini öngören yasanın kabulünden kısa bir süre sonra iki kurumun arasında bu kadar mükemmel bir işbirliği görmek mutluluk verici.  Ordu, jandarma ve polisten 400 personel sürekli sınırda kalacak" dedi.

Boyko Borisov, 7 Mart'ta toplanacak AB-Türkiye Zirvesi'nde, sığınmacıların geçişlerinin sadece yasal sınır kapılarından ilgili sağlık ve kimlik kontrollerinin yapılması koşulu ile gerçekleştirilmesinde ısrar edeceğini vurguladı.

Türkiye ile çok iyi koordinasyon içinde çalıştıklarını belirten Borisov,  Yunanistan hakkında, "Yunanlılar komşumuz, dostumuz, kardeşimizdir, yüzyıllardır böyle olmuş ve olacaktır. Ancak  Yunanistan'ın ayağında sağlam durması ve görevini yapmasını isteriz. İsterlerse bizim Örgütlü Suçlarla Mücadele Servisi (BOP) ve Devlet Milli Güvenlik Ajansı (DANS) uzmanlarını onlara yollarız, insan kaçakçılarına bir günde çare bulmalarını sağlarlar" ifadesini kullandı.

AA