Bulgaristan'ın en ağır adamı Türkiye'de midesini küçülttürdü

26 Nisan 2016 Salı |

BULGARİSTAN vatandaşı 240 kiloluk Nikoloy Velinov, İzmir'de midesini küçülttürdü, tek isteğinin kilo verip sağlığına kavuşmak olduğunu söyledi.


Defalarca Avrupa'nın çeşitli kentlerinde 6- 8 ay süren zayıflama kamplarına katılıp kilo verdiğini, ancak daha sonra bu kiloları misliyle geri aldığını belirten Bulgaristanlı işadamı 47 yaşındaki Nikolay Velinov, kilosu çeyrek tona ulaşıp çeşitli hastalıklarla boğuşmaya başlayınca, yeni bir hayattan yana karar verdi. 1.90 santimetre boyundaki Velinov, İzmir'de mide küçültme ameliyatı olup bu yolda ilk adımı atarken, Opr. Dr. Koray Tekin, "Hastamız yarım kuzu yediği günlerden önce sıvılarla, sonra pürelerle doyacağı bir hayata geçiş yaptı. İlk 6 ayın sonunda 120- 130 kilo vermesini bekliyoruz" dedi.

ARKADAŞI AMELİYAT OLUP ZAYIFLAYINCA

Sofya'da arkadaşı 40 yaşındaki Yancho Stoev'in, geçen kasım ayında İzmir Kent Hastanesi'nde Opr. Dr. Koray Tekin tarafından ameliyat edildiğini ve kısa sürede 190 kilodan 140 kiloya düştüğünü belirten Velinov, bunu görünce kendisinin de ameliyat olmaya karar verdiğini anlattı. Velinov, şunları söyledi:

"Yemeği çok seviyordum. Bu iştah ve kilolar sayesinde yeni hastalıklarım oldu. Bu kilolardan kurtulmak için her yolu denedim. Diyetler başarısız oldu. Çok hareketsizdim, kilom arttıkça kımıldayamaz oldum. Bulgaristan'da benim gibi kişilerin ameliyatla sağlıklarına kavuştuklarını görünce, internetten hastane ve doktoru bulup bilgi edindim. Ameliyat çok iyi geçti. Şimdi hedefim önce kilolardan sonra da hastalıklardan kurtulmak, ilaçları bırakıp yepyeni bir hayata başlamak."

MORBİD OBEZLERE CERRAHİ YARDIM GEREKİYOR

Sofya'da bir nakliyat firması sahibi olan Velinov'a eşi Anto Aneta refakat ederken, Opr. Dr. Tekin hastasıyla ilgili şu bilgileri verdi:

"Hastamız ülkesinde hem diyet programları uygulamış, hem de Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde 8 ay, bir yıl süren kamplara katılmış. 30 kiloya kadar vermiş, ama hepsinin sonunda verdiği kiloları geri almış. Bu tip morbid obeziteyi diyetle kontrol etmek çok zor. Onun için cerrahi yardımla mideyi küçülterek biz diyeti yapılabilir hale getiriyoruz. Bu hastamızın da her morbid obez hastasında gördüğümüz gibi ileri derecede solunum sıkıntısı (KOAH), yüksek tansiyon ve şeker problemleri vardı. Hastamız çok aşırı kilolu, tam 240 kilo. Bu problemleri ve yüksek kilosu nedeniyle laparoskopik yani kapalı yöntemle sleeve gastrektomi (mide küçültme) ameliyatı yaptık. Ameliyat bir saat sürüyor, hasta birkaç saat sonra da yürür hale geliyor. Artık ileri teknoloji sayesinde yoğun bakım da gerekmiyor. Hastamızın 6 ayın sonunda 100- 110 kiloya düşmesini bekliyoruz. Yaptığımız ameliyatlardaki gözlemimiz şeker hastalığı kilo vermeksizin kayboluyor, yüksek tansiyon ilaçlarını da 2- 3 ay sonunda bırakmasını bekliyoruz."