BNR'nin Kırcaali Radyosu'nun çalışanları arasında tek bir Türk yok

15 Nisan 2016 Cuma |

Devlete ait Bulgar Ulusal Radyosu’nun (BNR) ülkede Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali’den yayına yapmaya başlayacağı bildirildi. BNR’nin yeni bölgesel radyosunun çalışanları arasında Tek bir Türk gazetecinin olmaması dikkat çekerken, Türkçe yayın da yapılmayacağı belirtildi.
Radyodan yapılan açıklamada, Kırcaali'deki yayınların Bulgarca olacağı belirtilirken, Sofya’dan yapılan Türkçe yayınların sadece Kırcaali vericisinden aktarılacağı kaydedildi. Ülkede Türklerin en yoğun yaşadığı şehirden neden Türkçe yayın yapılmıyor sorusuna radyonun üst düzey yöneticileri, bu yönde talep gelmediğini vurgulandı.
 BNR’nin Kırcaali Radyosu, 2016’nın ilk günlerinde yayın hayatına başlaması öngörülüyordu ancak aşırı milliyetçi VMRO Partisinin ‘Türkçe yayınların ulusal çıkarlara aykırı’ olduğu gerekçesiyle açtığı davalar yüzünden yayına başlaması gecikti.

KIRCAALİ BÖLGESİNDEKİ TÜRKLER, BATI TRAKYA'DAN YAYIN YAPAN TÜRKÇE RADYOLARI DİNLEMEK ZORUNDA KALIYOR
Bulgaristan'da Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali bölgesinde özel ya da devlete ait Türkçe yayın yapan radyo ve televizyonun olmaması nedeniyle bölgedeki Türkler, Yunanistan Batı Trakya'dan yayın yapan Türkçe radyo kanallarını dinlemek zorunda kalıyor. Kırcaali bölgesinde en çok İskeçe'den yayın yapan Kral FM dinleniyor.
Ajans Bg



Ruşen Riza: 'Güvenlik birimlerinde etnik gruplara mensup çalışan sayısı sıfıra yakın'
Ruşen Riza:‘İçişleri Bakanlığı, istihbarat birimleri, orduda ve yargı.