Bulgaristan'da 5 yaşındaki çocuğun ölümüne sebep olan Türk şoförünü linçten polis kurtardı

6 Nisan 2016 Çarşamba |

Paniçerevo’da 5 yaşında bir çocuğun ölümüne sebep olan Türk vatandaşı TIR şoförü linç edilmek istendi.

Paniçerevo Köyünden geçerken 5 yaşındaki bir çocuğa çarparak ölümüne neden olan 35 yaşındaki Türk vatandaşı TIR şoförü, köylülerin saldırısına uğradı. TIR’ın üzerine benzin dökerek aracı yakmak isteyen köylülere polis engel oldu.

Alınan bilgiye göre, saat 12.45 sularında köyden geçen Türk TIR’ını kullanan şoför, karşıdan karşıya geçen Hüseyin adlı çocuğu farketmedi. Çocuğa çarptığını farketmeyen 35 yaşındaki sürücü, yoluna devam etti ancak kısa bir sure sonra polis tarafından durduruldu.

Kazanın ardından olay yerine toplanan onlarca Roman asıllı vatandaş, TIR’ın camlarını kırdı ve benzin dökerek aracı ateşe vermeye çalıştı. Öfkeli kalabalığı kontrol edemeyen Gurkovo polisi, Kazanlık ve Stara Zagora emniyetinden yardım istedi. Gelen takviye gücün müdahalesiyle Türk sürücü öfkeli kalabalığın arasından çıkarılarak olay yerinden uzaklaştırıldı.

Kazanlık Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan iaçıklamada, ilk belirlemelere gore kazaya neden olarak çocuğun aniden yola fırlaması ve Türk sürücünün hız limitine uymaması gösterildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. 
Ajans Bg