Bulgaristan’daki Türkiyeli üniversite öğrencilerinden Borisov’a mesaj: ‘Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüşün’

19 Nisan 2016 Salı |

Bulgaristan’da eğitim almaya devam eden ve daha önceki yıllarda mezun 
olmuş 

Türkiyeli üniversite öğrencileri, Başbakan Boyko Borisov’a mesaj gönderdi.

 İşte mesajın içeriği:
 ‘Bulgaristan Üniversiteleri’nden hak edilen Tıp, Mühendislik gibi fakültelerin diplomalarına Türkiye’de denklik verilmiyor. Hepimiz yıllarca ülkenizde yaşadık ve eğitim gördük. Maddi, manevi birçok emek harcadık.

Bu denklik olayının ülkenizde eğitim almış binlerce insanın yani bizlerin ve devletinizin prestijini etkilediğini bilmenizi istiyoruz. Üniversiteleriniz özellikle son yıllarda Türkiye Halkı içinde kötü anılmaya başladı. Bu sebeple ülkenize okumak için gelmeyi düşünen yüzlerce Türk Vatandaşı bu kararını değiştiriyor. Bunun yansımalarını devlet olarak şüphesiz ekonomik olarak görüyorsunuz!

Türkiye, Bulgaristan gibi Lizbon Sözleşmesine dahildir. Ayrıca Avrupa Birliği aday ülkesidir ve Lizbon gereği Avrupa Bölgesi’nde yükseköğretim alanında ki diplomalarının tanınma - denklik işlemlerini yapmak sorumluluğundadır. Fakat ülkemizde tam tersi olarak denklik için sınava girme şartı istenmektedir. Kısacası ülkenizin eğitim sistemi, ülkemiz tarafından sorgulanmaktadır!

Sizden ricamız; ülkemizin Başbakanı ve meslektaşınız Sayın Ahmet Davutoğlu ile geleceğimizi ilgilendiren bu çok önemli konuda görüşmeniz! Özellikle sizin konuya değinecek olmanızın bu durumu tersine çevireceği inancındayız, lütfen takipçisi olun Sayın Borissov. Bulgaristan’dan hak ettiğimiz diplomalarla ülkemizde lise mezunu muamelesi görüyoruz!’




Турски студенти с молба до Борисов: Поговорете с Ердоган и Давутоглу



Турски студенти, които следват у нас или са завършили вече наши университети, молят министър председателя Бойко борисов за помощ. Турските студенти се оплакват на Борисов, че дипломите им не се признават в Турция. „Образованието, което ние получаваме...