Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kırcaali'deki belediyelerle imzaladığı kardeş şehir anlaşmalarını askıya aldı

15 Nisan 2016 Cuma |


AjansBg ÖZEL HABER

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kırcaali’deki belediyelerle imzaladığı kardeş şehir anlaşmalarını askıya aldı. 
  Bursa Büyükşehir Belediyesi, daha önce Kırcaali bölgesindeki HÖH belediyeleriyle imzaladığı kardeş şehir anlaşmalarını dondurdu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe imzasıyla Kırcaali, Momçilgrad ve Krumovgrad belediyelerine göderilen resmi yazıda, bu belediyelerle daha önce imzalanan kardeş şehir anlaşmalarının askıya alındığı belirtiliyor. 

GAZİOSMANPAŞA'DA DONDURDU
İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi de kardeşlik protokolünü dndurdu. Belediyeden yapılan açıklama şöyle:
   'Gaziosmanpaşa Belediyesi  ile Kırcaali Belediyesi arasında, yerel yönetim, kültür, turizm ve şehircilik alanlarında işbirliği yapmak üzere imzalanmış ve her iki belediyenin karar organlarınca onaylanmış bulunan “Kardeş Şehir Protokolü”  iyi niyetle imzalanmış ve ilişkiler bu çerçevede yürütülmeye çalışılmıştır. Ancak Kırcaali Belediyesi’nin bu kapsamda çalışmalara duyarsız kaldığı, kardeşlik ve işbirliği protokolü kapsamında faaliyet göstermediği görülmektedir. Bu nedenle, iki belediye arasında var olan Kardeş Şehir ilişkisini ve imzalanmış bulunan protokolün uygulanmasını dondurma kararı aldığımızı bildiririz.'

BULGARİSTAN'DAKİ TÜM HÖH BELEDİYELERİYLE İLİŞKİLER KESİLECEK
Önümüzdeki günlerde Türkiye'deki diğer belediyelerin de Bulgaristan genelindeki tüm HÖH Partisi belediyeleriyle ilişkilerini kesmesi bekleniyor.
 Ajans Bg


Турски общини замразиха подписаните протоколи за пабратимяване с общини на ДПС у нас
Турски общини замразиха подписаните протоколи за пабратимяване с общини на ДПС у насТурските общини...