Gorna Oryahovitsa'da yaptırılan camii törenle ibadete açıldı.

10 Nisan 2016 Pazar |

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.  Hasan Akgün tarafından  Bulgaristan'ın Gorna Oryahovitsa kentinde yaptırılan camii törenle ibadete açıldı.

Cami açılış töreninde konuşan Başkan Akgün,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin her inanca saygı duyduğunu belirterek; Bizim
inanç anlayışımı da budur dedi. Büyükçekmece Belediyesi'nin  Bulgaristan'daki kardeş şehri olan Gorna Oryahovitsa'da yaşayan Müslümanların talebi üzerine yapılan Gorna Oryahovitsa - Kardeş Şehir  Büyükçekmece Camii, Regaip  Kandil'i mevlidi ile ibadete açılırken bir gün sonra da resmi açılış töreni gerçekleştirildi.

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa  Hulusi Arat,  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan  Hasan Akgün, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ve basın mensuplarının yer aldığı açılış törenine  Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Partisi Milletvekilleri Çetin Kazak, Kamen Kostadinov,  Ceyhan İbrahimov ve Ayhan Etem, Filibe Başkonsolosluğu Sosyal İşler Ataşesi  Metin Aktaş, Gorna Oryahovitsa Belediye Meclis Başkanı Daniel Kostadinov, Bölge Müftüsü Süleyman Mehmetov ve Gorna Oryahovitsa'da yaşayan Müslümanlar katıldı.

TÜM İBADETHANELERİ ALLAH'IN EVİ OLARAK GÖRÜYORUZ 

Gorna Oryahovitsa -  Büyükçekmece Kardeş Şehir Camii'nin açılış töreninde konuşan  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.  Hasan Akgün,  Büyükçekmece Belediyesi'nin 17 tane kardeş şehri bulunduğunu ancak ilişkilerin en fazla geliştiği ve sıcak olduğu kardeş şehrin Gorna Oryahovitsa olduğunu vurgulayarak; Bugün ibadete açacağımız caminin yapım aşamasında bizlere her zaman yardımcı olan, destek veren Gorna Oryahovitsa Belediye Başkanı Dobromir Dobrev'e ve belediye meclisine teşekkür ediyorum. Bizden daha öncede buradaki kilise için yardım talebinde bulunulmuştu biz bu talebede anında yanıt vererek kilisenin tüm eksikliklerini karşılayıp, bakım onarım işlerini gerçekleştirdik. Sonrasında da burada yaşayan Müslüman halkın bizden cami talepleri oldu. Biz tüm ibadethaneleri Allah'ın evi olarak görür, tüm inançlara saygı duyarız. Bu açıdan, bu talebi de yerine getirerek açılışını gerçekleştirdiğimiz  Büyükçekmece Kardeş Şehir Camii'ni yaptırıp ibadete açtık. Emeği geçen ve katkı sunan herkese teşekkür ederim dedi.

BÜTÜN İNANÇLARA SAYGILIYIZ 

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin  Edirne'de kullanılmaz ve harabeye dönüşen Bulgar Ortodoks Kilisesi'ni restore ederek yeniden Bulgarlara kazandırdığını hatırlatan Başkan Akgün, 4 semavi dinin özünde de iyilik, güzellik, hoşgörü ve yardımseverlik bulunduğunu belirterek şunları söyledi; Biz  Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milleti olarak bütün inançlara saygılıyız. Bu bizim inanç anlayışımızın gereğidir. Aklıselim her insanın da yapması gereken budur. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu caminin Türk Bulgar dostluğunu daha da perçinleyeceğine inanıyorum. Burada yaşayan Müslüman kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun.

KİLİSEYE DE YARDIM ETTİ

 Gorna Oryahovitsa Belediye Meclis Başkanı Daniel Kostadinov,  Büyükçekmece Belediyesi ile 13 yıl önce kardeş şehir olduklarını hatırlatarak; Bizde 3 belediye başkanı değişti ama  Büyükçekmece'de hep Başkan Dr.  Hasan Akgün vardı. Bu süreçte kardeş şehir ilişkilerimiz her dönem daha da gelişerek bugünlere kadar geldi. Bugün açılışını yaptığımız camiyi bize kazandıran Başkan Akgün, daha önce de Gorna Oryahovitsa Kilisesi'ne önemli yardımlarda bulunmuştu. Bütün inançlara ve halklara ayrım gözetmeden, eşit bir şekilde yaklaşan  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.  Hasan Akgün'e Gorna Oryahovitsa halkı adına teşekkürlerimizi sunuyorum dedi.

Hak ve Özgürlükler Partisi  Milletvekili Çetin Kazak, Filibe Başkonsolosluğu Ataşesi  Metin Aktaş,  Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa  Hulusi Arat ve Gorna Oryahovitsa Bölge Müftüsü Süleyman Mehmetov'da yaptıkları konuşmalarda, camisi bulunmayan Gorna Oryahovitsa'ya modern ve güzel bir cami kazandırdığı için  Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.  Hasan Akgün'e teşekkür ettiler.