Hasan Azis: 'Bu defa durum farklı'

8 Nisan 2016 Cuma |

Bulgaristan’da 10 Nisan 2016 Pazar günü üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu yeni bir parti kuruluyor. Parti; Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar kelimelerinin Bulgarca ilk harflerinin birleşimi olan DOST kelimesini kendisine isim olarak seçti.

Ülkede Türklerin en yoğun yaşadığı Kırcaali Belediye Başkanı Hasan Azis, HÖH’te siyaset yapan politikacılardan sık sık duyduğumuz gücün bölünmesi konusuna ve bu sefer durumun farklı olduğuna dikkat çekiyor:

“Tarih bize gösteriyor ki, Kırcaali’de birlik beraberlik yoksa o zaman Kırcaali’yi kaybediyoruz. Tarihte bu var. 1999-2003 yılları arasında Kırcaali birlik ve beraberlik olmaması nedeniyle kaybedildi. Tarihten ders almamız gerekiyor. Bir sonraki yerel seçimlere üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu iki parti ile girilirse kaybedilme ihtimali yüzde 100. Böyle bir risk var.

BU DEFA FARKLI
Bu sefer biraz farklı. Önceki ayrılıklar parti içerisinde ve Bulgaristan çapında kaldı. Bulgaristan dışına bu nedenler aktarılmadı. Bulgaristan dışında önemli bir konu olmadı. Şimdi durum başka. Artık yeni proje yapan ve partimizden ayrılan kişiler Bulgaristan dışından faktörler arayarak bu projeyi gerçekleştirmek istiyorlar.”

İLGİLİ YAZI:

Bulgaristan Türklerinde DOST tartışması