HÖH: Seçim Yasası'ndaki değişiklikler Türkiye'deki vatandaşlarımızı mağdur ediyor

22 Nisan 2016 Cuma |

HÖH partisi, yeni Seçim Yasası'nda yapılan değişikliklerin Türkiye'de yaşayan ve çifte vatandaşlığa sahip kişilerin aleyhine olduğunu bildirdi. HÖH basın merkezinden yapılan açıklama şöyle:
'Yeni Seçim Kanunu Bulgaristan Millet Meclisi’nde görüşülmeye ve büyük tartışmalar yaratmaya devam ediyor. Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin şiddetle karşı geldiği zorunlu seçme hakkının kabul edilmesinden sadece bir gün sonra, ülke dışında ve Türkiye’de yaşayan binlerce vatandaşımızın oy kullanmasını engelleyecek yeni bir yaptırım kabul edildi. Buna göre yabancı ülkelerdeki seçim sandıkları sadece Bulgaristan’ın elçiliklerinde açılabilecek ve bu da ülke dışında yaşayan binlerce vatandaşımızı oy kullanma hakkından mahrum edeceği anlamını taşıyor. Her ne kadar ülke dışında yaşayan herkesi ilgilendirse de, bu değişikliğin Türkiye’de yaşayan çifte vatandaşlarımıza yönelik olduğu açıkça görülüyor.
Yeni Seçim Kanunu’ndaki bu değişiklik aşırı sağcı koalisyon ortağı Yurtsever Cephe tarafından yapıldı ve büyük koalisyon ortağı GERB onlara boyun eğerek destek verdi. Hak ve Özgürlükler Hareketi Parlamento Grubu’nun aşırı tepkisine rağmen, diğer siyasi partilerden destek gelmedi ve Türkiye’deki çifte vatandaşlarımızı hedef alan teklif Bulgaristan Millet Meclisi tarafından kabul edildi.
Kendini Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin alternatifi olduğunu iddia eden yeni siyasi oluşumdan hiç kimsenin Bulgaristan Millet Meclisi’nde olmaması ve bu önemli konuyu görmezden gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Türkleri, Müslümanları, azınlıkları ve çifte vatandaşlarımızı ilgilendiren konularda, sadece Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne güvenebilineceği bir kez daha açıkça ortaya çıktı.'
Ajans Bg