Hüseyin Hafızov:’ Türkiye partisi olamayız ama, Türkiye sevdalısı bir parti olabiliriz’

8 Nisan 2016 Cuma |

Bulgaristan’da 10 Nisan 2016 Pazar günü üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu yeni bir parti kuruluyor. Parti; Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar kelimelerinin Bulgarca ilk harflerinin birleşimi olan DOST kelimesini kendisine isim olarak seçti. Partinin kurucularından milletvekili Hüseyin Hafızov, Türkiye partisi olamayacaklarını ancak Türkiye sevdalısı bir parti olabieceklerini vurguluyor.

“Türkiye’nin partimize değil Bulgaristan’a desteğinin devam etmesi için halkımız DOST Partisi demektedir. Çünkü, şu anda diğer partiler HÖH dâhil Türkiye karşıtı ve düşmanlığı yaptığı için halk bundan rahatsız. Bizi parti olarak Türkiye ile özdeşleştirmek yanlıştır. Biz bir Bulgaristan partisiyiz, iki Avrupa partisiyiz, üç NATO’cu bir partiyiz. Biz Türkiye partisi olamayız ama, Türkiye sevdalısı bir parti olabiliriz. Halkımız, Türkiye partimize karışsın partimizi yönetsin, yönlendirsin demiyor.  Türkiye sevdasından, Türkiye’nin bize karşı güzel ve hoş muamelesinden mahrum kalmayalım diye Türkiye’nin Bulgaristan’a faydası olsun diye düşünüyor.”


“Biz genel bir parti olduğumuzu ispat etmek için Bulgaristan’da güncel olan ve halkın herhangi bir kısmını dışlamadan her konuyu gündeme getirmeyi düşünüyoruz. Biz demokrasi diyoruz, özgürlük diyoruz, eşitlik diyoruz, tolerans diyoruz, diyalog diyoruz, sorumluluk diyoruz, liberalizm diyoruz. Bizim partimizin ilkeleri bunlar olacak. Bu ilkelere sahip olan veya bunları paylaşıp bizimle siyaset yapmak isteyen, bu ilkeler üzerinde bu devletin yönetilmesini isteyen herkesle ortak noktada buluşmaya varız. Kapımız yalnız Türklere değil, herkese açıktır. Tabii ki, bu ilkelere en çok ihtiyacı olan çevreler Müslüman ve Türkler olduğu için bizim sesimizden en çok anlayacak olanlar onlar düşünüyorum. Bu ilkelerden mahrum bırakılanlar Çingenelerdir, Müslüman Pomaklardır.”

İLGİLİ YAZI:

Bulgaristan Türklerinde DOST tartışması