Mustafa Karadayı, HÖH Genel Başkanı seçildi

24 Nisan 2016 Pazar |

HÖH Partisinin 9. Olağan Kurultayında Mustafa Karadayı Genel Başkanlığa seçildi. 
Kurultayın basına kapalı bölümündeki oylamada Karadayı oybirliği ile HÖH Genel Başkanı olarak seçildi. Oylamanın ardından kürsüye gelerek bir konuşma yapan Karadayı, delegelere teşekkür etti. 





SÜRPRİZ YOKTU
HÖH Partisinin 9. Olağan Kurultayı’ndan kimse sürprizlerin çıkmasını beklemiyordu. Mustafa Karadayı’nın ‘vitrin başkanı’ seçileceği ve Onursal Başkan Ahmed Doğan’ın parti tüzüğünde yapılan değişikliklerle yetkisinin artırılacağı biliniyordu. Belki de tek sürpriz, şaibeli milletvekili Delian Peevski’nin kurultaya gelmemesi oldu.  Doğan ise kurultaya gelerek 2013 yılında kendisine karşı yapılan saldırının ardından ilk defa kamuoyunun önüne çıkmış oldu. Sofya’daki NDK merkezinde gerçekleştirilen kurultayda mesajını kendisi okumak yerine Filiz Hüsmenova’ya okuttu. Doğan mesajında, HÖH’ün Bulgaristan’ın istikrarı için stratejik bir yatırım olduğunu ve geçen 25 yılda bunun görüldüğünü belirtti. Doğan, bu bağlamda Bulgar etnik modelinin Avrupa ve dünya tarafından daha değerlendirmeye alınacağını savundu ve partinin birliğinden söz etti. 

DOĞAN, HÖH'ÜN 'RUHANİ' LİDERİ OLDU
HÖH Partisinin ipleri her zaman Doğan'ın elindeydi. Ancak parti tüzüğünde yapılan değişiklikle bu resmileşti. Doğan, onursal başkan pozisyonunu koruyarak bir nevi partinin ruhani lideri haline geldi. İstediği zaman parti yönetimini değiştirebilecek ve kısacası tüm kontröl elinde olacak. Mestan'ın partiden uzaklaştırılması da işte bu kontrolü sorgulamaya kalkması neticesinde yapıldı. Mestan, tüzükte yazmayan ancak tüm partililerin kabul ettiği Doğan'ın ruhaniliğini tanımamaya kalkışmıştı. Artık parti tüzüğü de değişti ve Doğan değişmez lider olarak faaliyetine devam edecek. Genel Başkanlığa seçilen Karadayı ise 'vitrin başkanı' olarak kamuoyunun önüne çıkacak. Doğan ise Boyana semtindeki sarayından HÖH'ü üdare etmeye devam edecek. Bu sistemi sorgulamaya kalkan herkes ise partinin bütünlüğüne karşı gelmiş sayılacak. 

MUSTAFA KARADAYI KİMDİR?
Smolian’a bağlı Borino Köyünde 8 Mayıs 1970 tarihinde doğdu. Ulusal ve Dünya Ekonomisi Ünicersitesi’nden mezun oldu. HÖH’e 1991 yılında üye oldu. Partinin üniversite gençliği teşkilatlarında görev aldı. 1998-2003 yıllarında Gençlik Kolları Başkanı oldu. 2010 yılında HÖH teşkilatlanmadan sorumlu sekreter görevinde bulundu. 2013 yılında milletvekili seçildi. Lütfi Mestan’ın HÖH genel başkanlığından uzaklaştırılmasının ardından 24 Aralık 2015 tarihinde partinin Eş başkanlığına getirildi. 
AJANS BG





Мустафа Карадайъ е новият лидер на ДПС

Съпредседателят досега вече е начело на партията, но почетният председател Ахмед Доган ще я контролира  Той беше избран от Де