Sofya Eğitim Müşaviri Trakya'ya seslendi: 'Bulgaristan'daki okullarla ilgilenin'

16 Nisan 2016 Cumartesi |

Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü  Nazif Yılmaz"ın katıldığı "Türkiye'de din eğitimi ve öğretimi" programında konuşan Türkiye’nin Sofya Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri  Şenol Genç,  ülkede üç imam hatip okulunun olduğunu söyledi.

Trakya'da görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenlerinin sorumluluklarının olduğunu ifade eden Genç, şöyle devam etti: 

"İşiniz sadece burada değil orası da size bakıyor. Benim sizden bir öğretmen olarak bir istirhamım var. Lütfen bu okullarla birebir ilgilenin. Bu okullarla kardeş olun. Sayın genel müdürüm daha önce Bulgaristan'da ve oranın daha da zor olan şartlarında görev yapmış. Diyanet İşleri Başkanlığımız Diyanet Vakfı aracılığıyla oradaki iki okulumuzu yenilemiş.
SOĞUK ODALARDA 30 KİŞİ KALIYORDU
Şartlar şu anda daha iyi. Sayın genel müdürümüzün görev yaptığı dönemde bir odada 20-30 kişi kalmış ve o şekilde görev yapmışlar. Kalorifer yok, soğuk odalarda, soğuk çatı aralarında kalmışlar. Şu an çok şükür  Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfımızın orada yaptığı hizmetler çok büyük."