Yemek pişirmek zor işmiş beya!

20 Nisan 2016 Çarşamba |

BİZİM İNSANLAR
Kırcaali'nin  Kuşallar köyünden (Komuniga) Türkiye'ye göç eden ve yaşadığı Bursa'nın Uludağ Üniversitesi'nde 1997 yılında aşçı yardımcısı olarak işe başlayan Nuray Fehim İsa (Nuray İsaoğlu), her gün 20 bin kişiye soluk soluğa yemek hazırladıklarını söyledi.

Nuray Usta, 'Benim hanım evde bir yemek hazırlamak için ne pişireceğini düşünürken, ben ve 350 kişiden oluşan yemekhane personelimiz her gün 20 bin kişiyi doyurmak için yoğun çaba harcıyoruz' dedi.
Yemekhanede yüze yakın Bulgaristan göçmeni çalıştığını söyleyen Nuray Usta, 'Her gün, cumartesi ve pazar dahil, kazanları sabahın ilk saatlerinde kaynatmaya başlıyoırız, gün boyunca soluk soluğa 20 bin kişiye yemek hazırlıyoruz. Her gün pişirdiğimiz yemeklerin yağ, tuz oranı ve gramajları kontrol ediliyor. Yemekhane çalışanları olarak tüm personel, her üç ayda bir doktor kontrolünden geçiyoruz' diyerekten yaptıkları işin ciddiyetini anlattı. 
Nuray Fehim, tesadüfen zaman bulabildiğini ve bu boş zamanı değerlendirmek için Kırcaaliy'e akrabalarını görmek için geldiğini söyledi.  

24kircaali