ABV partisi yan çizdi, parlamento aritmetiği ne?

10 Mayıs 2016 Salı |

ABV partisi, hükümete desteğini çektiğini onaylaması halinde parlamentodaki milletvekili dağılımı nasıl değişiyor ve iktidar partisi GERB kimden destek alabilir?
Halihazırda GERB partisinin 83 milletvekili var. Reformcu Blok, 23 milletvekiliyle destek sağlayarak sayı 106’ya ulaşıyor. PF Koalisyonu, 18 koltuğa sahip ve üç partinin toplam milletvekili sayısı 124’e ulaşıyor. Düz hesapla hükümetin ayakta kalabilmesi için gereken 121 milletvekili sayısı elde ediliyor ancak Reformcu Blok’un en az 6 milletvekili hükümeti desteklemediği biliniyor. O yüzden bu aşamada hükümetin 121 milletvekilinin desteğini alması zor.
121 RAKAMI KİMİN DESTEĞİYLE TAMAMLANABİLİR?
Parlamentoda 14 milletvekili bulunan Bulgaristan Demokratik Merkezi  (BDM) Partisi Genel Başkanı Krasimira Kovaçka, Boyko Borisov hükümetine şartsız destek vermeye hazır olduklarını duyurdu. Devletin istikrarı için daha önce de bu tür desteği esirgemediklerini kaydeden Kovaçka, aynı şeyi yine yapmaya hazır olduklarını ifade etti.  Başbakan Boyko Borisov, şartsız destek vermeye hazır BDM ile anlaşabileceği gibi bağımsızların desteğini de alabilir. Erken seçime pek ihtimal verilmiyor ama yine de ne olur sorusunun cevabı siyasi pazarlıklardan sonra belli olacak.  Ajans Bg