Cevdet Mustafa: 'Türklerin hakları korunmuyor'

5 Mayıs 2016 Perşembe |

Bulgaristan'ın Kırcaali merkezli Altay Derneği Başkanı Cevdet Mustafa ve Dernek Üyesi Mehmet Tevfik, Bulgar hükümetinin halen asilimilasyona devam ettiğini söyleyerek kendi hazırladıkları 'Komşu ülkelerde ve Balkan ülkelerinde yaşayan Türkler' konulu kanun önerisini Edirne'deki siyasi partilere verdi.

Bulgaristan'ın Kırcaali merkezli Altay Derneği Başkanı Cevdet Mustafa ve Dernek Üyesi Mehmet Tevfik, 'Komşu ülkelerde ve Balkan ülkelerinde yaşayan Türkler' konulu kanun önerisini Edirne'deki siyasi partilere verdi. Mustafa, söz konusu kanun önerisiyle Türk hükümetinden yardım beklediklerini belirterek, “Çocuklarımız şu anda 1993 yılında kalma Türkçe kitaplarını iğne iplikle dikip okuyor. Türkçe okuma sayısı sıfırlanmaya kadar geldi” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Edirne İl Başkanlığı ziyareti sırasında konuyla ilgili açıklama yapan Altay Derneği Başkanı Cevdet Mustafa, Bulgaristan'daki Türkler ve Müslümanlar'ın yaşadığı sıkıntı ve sorunlarla ilgili bir çalışma yaptıklarını dile getirdi.

Söz konusu kanunun gençlerin kendi özünü çok daha iyi tanıyıp, kendi kültürüne yakın olmalarına katkı sağlayacağını düşündüklerini söyleyen Mustafa; “Biz Türk mevzuatını çok iyi tanımıyoruz. Hükümetten tek isteğimiz, Türkiye Cumhuriyeti mevzuatına uygun bir kanun hazırlanmasını, Bulgaristan'la da bunun uygulanması için irtibata geçilmesini istiyoruz” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Edirne Belediye Başkanlığı'na yazdıkları mektupla gündeme gelen Altay Derneği yetkilileri, Bulgaristan'daki Türkçe öğrenme ve Türk hakları konusunda hazırladıkları kanun önerisini MHP İl Başkanı Hakan Özkan’a teslim etti.

Edirne Tv