DOST Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şabanali Ahmet, "Balkan Rumeli Trakya buluşması"na katıldı

31 Mayıs 2016 Salı |

Yedi yıldır Lüleburgaz'da düzenlenen "Balkan Rumeli Trakya buluşması" etkinliği, Büyük göçün başladığı 29 Mayıs tarihinde gerçekleştirildi.  
29 Mayıs 1989 yılında başlayan büyük göç sırasında yüzbinlerce Bulgaristan Türkü yerini yurdunu terk ederek yeni bir hayata başlangıç yapmış oldu.

Ahmet,burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Göç insanlık tarihinde kendi kimlik ve aidiyetlerini koruyamadıkları ve istedikleri gibi özgürce yaşamlarını sürdüremedikleri zaman, insanlığın başvurduğu bir olaydır. Göç, bir son çare olarak değerlendirilse de aynı zamanda yeniden doğuşa ve başlangıca vesile olmaktadır. Komünizm sistemi Bulgaristan'da Türkleri ve Müslümanları azaltmak, zayıflatmak ve yok etmek üzere planladığı göç planların tersine dönmüş ve iki toplumun bağlarını güçlendirmiş ve göç edenler doğduğu topraklarla irtibatını koparmamış, aksine daha da sahip çıkmalarına sebep olmuştur. Bu vesile ile şunu da hatırlatmak gerekir. Bugün faşist bir anlayışa sahip bazı siyasetçiler Türkiye'de yaşayan kardeşlerimizin anayasal hakkı olan oy kullanmalarını kısıtlamaya çalışıyorlar. Onların bilmeleri gerekir ki, nasıl göç olayı bekledikleri neticeyi vermediyse, bu sınırlama da onların istediği sonucu vermeyecektir. Sizi temin ederim ki biz kimliğimizi, dini aidiyetimizi korumak ve eşit vatandaş olarak yaşamamızı sürdürmemiz için var gücümüzle mücadele edeceğiz” 

"Balkan Rumeli Trakya buluşması"na Şabanali Ahmet’in yanı sıra Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Büyükkarıştıran Belediye Başkanı Lütfü Karaman, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, Konfederasyon ve Federasyon yöneticileri ve binlerce vatandaş katıldı. 

Ajans Bg